48-årigs ven var døende: Så stjal han 391.000 kroner

Af: Lucas Andreas

|

19/02/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den 48-årige stjal de 391.000 kroner.

Mest læste i dag

Det sker af og til, at mennesker kommer til at stole på de forkerte. I øjeblikket er der flere og flere der oplever at blive forsøgt snydt, især på nettet men også i virkeligheden.

I en opsigtsvækkende sag for Retten i Odense er en 48-årig mand fra Fyn blevet dømt for et omfattende databedrageri. Manden havde i sommeren 2018 foretaget uautoriserede hævninger og overførsler for i alt 391.333,12 kroner fra kontoen tilhørende en afdød ven. Handlingerne fandt sted både mens vennen var på sit dødsleje og efter hans død.

Det skriver TV2

Den 48-årige forsøgte at forklare sine handlinger med, at pengene var betaling for stoffer, han havde købt på vegne af sin døende ven. Denne forklaring blev dog afvist af både anklagemyndigheden og den afdødes familie, som kontant afviste, at den afdøde havde været involveret i misbrug af stoffer eller alkohol.

Under retssagen, der fandt sted knap fem år efter de ulovlige transaktioner, forblev den tiltalte fast ved sin version af historien. Han hævdede at have kendt den afdøde fra misbrugsmiljøet og at have hjulpet ham med at anskaffe stofferne. Dette stod i skarp kontrast til vidneudsagn fra en person tæt på den afdøde, som klart afviste, at den afdøde nogensinde havde taget stoffer eller misbrugt alkohol.

Retten i Odense fandt den tiltaltes forklaring både utroværdig og usammenhængende, hvilket førte til en dom for databedrageri. Den 48-årige blev idømt ti måneders betinget fængsel, med den betingelse, at han undgår yderligere kriminalitet i det følgende år. Derudover blev han pålagt at tilbagebetale de 391.333,12 kroner til den afdødes arvinger, hvilket understreger rettens beslutning om at stille ham til ansvar for de økonomiske konsekvenser af hans handlinger.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig