5 fødevarer der hjælper med at beskytte mod vinter trist hud

Af: Naja Radik

|

13/09/2022

Hudpleje tænkes ofte ud fra et aktuelt perspektiv - men faktisk kan det, du spiser, også have en effekt på, hvordan din hud opfører sig.

Lige nu læser andre også

Når vi skifter mod efteråret, hvilket betyder køligere, vådere, mere blæsende dage - tager huden imod det, hvilket ofte efterlader det tørt, skallende og glansløst. 

Mad- og skønhedsekspert Sam Cinkir, administrerende direktør for hud- og hårspecialister Este Medical Group, siger dog, at svaret kan findes på din tallerken. 

Han sagde: 

“Vinteren kan forårsage skade på vores hud, da koldere, mere tør luft trækker fugt væk og gør vores hud tør og får den til at skalle. 

“Dette kan endda ske indendørs, da centralvarme skaber den samme effekt, hvilket fører til en række problemer som akne, irritation og rødme.” 

En sund kost kan hjælpe med at bekæmpe dette.

Han tilføjer: 

“De bedste fødevarer til sund hud omfatter grøntsager, vi spiser regelmæssigt. For eksempel er gulerødder rige på C-vitamin, som hjælper med at producere kollagen, et protein, der er afgørende for at opretholde hudens elasticitet.”

“I mellemtiden er bladgrøntsager som spinat og grønkål fulde af hudnærende K-vitamin og antiinflammatoriske midler.” Det skriver Metro.

Top 5 fødevarer til forebyggelse af vinter hudskader 

Bær

Frugter som blåbær og hindbær indeholder antioxidanter, som bekæmper frie radikaler, der ælder huden.

Bær indeholder også en forbindelse kaldet anthocyaniner, som kan understøtte kollagensyntese.

Gulerødder

De indeholder masser af C-vitamin, en vigtig antioxidant, der hjælper huden med at bekæmpe skader.

Gulerødder har beta caroten, et næringsstof, der kan hjælpe huden med at bekæmpe UV-stråling fra solen.

Bladgrøntsager

Spinat, grønkål og andre bladgrøntsager er rige på vitamin K, som styrker hudens naturlige barriere og hjælper med at holde på fugten.

Fed fisk

Fede fisk som laks, ørred og tun er rige på Omega-3 syrer, som kan hjælpe huden med at holde på fugten og blokere eventuelle irriterende stoffer.

Disse slags fisk indeholder E-vitamin, som kan bekæmpe hudbetændelse forårsaget af UV-stråler. 

Mørk chokolade

Kakao, mørk chokolades basis ingrediens, har en række fordele. 

For det første er det rig på antioxidanter og menes at hjælpe blodet med at strømme mere frit til vores hud. 

Det er også godt til at give huden en glattere tekstur og forbedre hydrering, mens flavonoider i chokoladen hjælper med at beskytte huden mod UV-stråler.

Sigt efter chokolade med en kakaoprocent på mindst 70 procent for at få mest muligt ud af din næste chokoladebar.

Anbefalet til dig