5 gode råd til at få det meste ud af dit juletræ: Nr. 5 vil overraske dig!

Af: Mie M.B

|

04/12/2023

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

Julen nærmer sig og traditionen med at finde det perfekte juletræ er i fuld gang. To erfarne juletræseksperter, Henning Christensen fra Enemærkets Hostahave i Ringkøbing og anlægsgartner Ole Christensen fra Birk Blomster i Skjern, deler deres bedste råd til Avisen.dk, hvordan du sikrer, at dit juletræ står flot og friskt hele julen igennem.

Tidspunktet er afgørende

Ifølge Henning Christensen er det vigtigt at vente på, at kulden rammer, før du fælder dit juletræ. Frostvejr bidrager til, at træet holder sig frisk længere. Han anbefaler at vælge træet i november for det bedste udvalg og opfordrer til at undgå køb den 24. december, da udvalget kan være begrænset.

Sorter gør en forskel

Både Henning Christensen og Ole Christensen er enige i, at nordmannsgranen er den mest populære juletræssort. Med fyldige nåle og en grønnere farve foretrækker folk nordmannsgranen over rødgranen, som ofte stikker og taber nålene let.

Akklimatisering er nøglen

Når du selv fælder dit træ, er det afgørende at give det tid til at akklimatisere sig udenfor i tre til syv dage, så det undgår et varmechok, når det bringes ind i den opvarmede stue.

Hold juletræet hydreret

Ole Christensen understreger vigtigheden af at give træet rigeligt med vand. Han anbefaler at placere træet i en spand vand ved hjemkomst og skære et par centimeter af stammen for bedre vandoptagelse. Et stort træ kan opsuge flere liter vand dagligt.

Doping til Juletræet

Overraskende nok kan man "dope" sit juletræ med hovedpinepiller ifølge videnscentret Bolius. Acetylsalicylsyre i pillerne kan forlænge nåleholdbarheden. Løsningen er simpel: Opløs et par piller i vand og placer træet i blandingen.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig