Derfor er det ikke nok at tørre sig med toiletpapir

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mange er enige om, at det ikke er godt nok, blot at bruge papir til at tørre klæbrig grillsauce af vores hænder, men vi undlader ofte, at anvende den samme logik til rengøring af vores bagender.

Lige nu læser andre også

Ikke at emnet kommer op regelmæssigt i den daglige samtale, men det er nok sikkert at sige, at der ikke er en universelt korrekt måde, at rengøre dig selv på efter, at have lavet nummer to. 

Nogle tørrer fremad, nogle tørrer bag ud. Nogle kan stå op for at komme til de svært tilgængelige hjørner, mens andre måske bruger en vådserviet til, at hjælpe dem med bedre at navigere i de vanskelige “kroge”. 

Men mange af os føler, at det er nok, at tørre vores numser med et tørt stykke toiletpapir og forlade toilettet uden, at vaske vores bagender med vand. 

Her er fem grunde til, at det ikke burde være okay ifølge Daily Star.

1: Aftørring spreder bakterier

Ja, at tørre gentagne gange med toiletpapir fjerner størstedelen af afføringen fra din numse, hvis det gøres ordentligt, men det spreder også afføringen langs din røvsprække. 

Dette er især farligt for kvinder, da bakterier kan komme ind i deres urinveje. 

2: Afføring kunne blive efterladt

Bare at tørre din bagdel med toiletpapir virker ikke altid, og rester fra det kan blive siddende på de svært tilgængelige steder, hvilket fører til, at have en kløende numse og bremsespor på undertøjet. 

3: Overtørring kan være skadeligt 

Når du kun bruger toiletpapir til at tørre din numse, kan du hurtigt komme til, at tørre for meget, hvis din numse ikke bliver ren på de første forsøg. 

Dette kan alvorligt irritere den følsomme hud omkring anus og føre til sundhedsmæssige problemer. 

4: Tilstopning af toiletter

Hvis du vasker din bagdel, er du mindre tilbøjelig til, at bruge enorme mængder toiletpapir, hvilket betyder, at du er mindre tilbøjelig til, at stoppe dit toilet. 

Toiletter der ikke skyller ordentligt, er utrolig uhygiejniske, da de sandsynligvis indeholder skadelige bakterier, der kan forurene både overflader og luften, hvilket muligvis fører til infektioner. 

5: Mindre kemikalier

Noget toiletpapir indeholder giftige stoffer såsom klorblegemiddel og kan forårsage sundhedsmæssige komplikationer, mens vådservietter kan indeholde irriterende stoffer såsom propylenglycol. 

Mens du måske vil bruge toiletpapir og vådservietter i “røv-rensningsprocessen”, vil brug af vand sikre, at disse kemikalier ikke opholder sig på din hud længere end nødvendigt.

Anbefalet til dig