5 nemme tricks: Sådan holder du dine fødevarer friske i længere tid

Af: Ida Hansson

|

07/09/2022

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Madspild skader planeten og vores bankkonto, men det er nemt at rette op på.

Lige nu læser andre også

Du er helt sikkert ikke den eneste, der finder mugne grøntsager gemt bagerst på din køleskabshylde, men da leveomkostningskrisen bider sig fast, er det vigtigt at vide, hvordan man får frisk mad til at holde længere.

1. Tilsæt salt til din åbne mælk

Det lyder utrolig mærkeligt, at putte salt i mælk, men det har faktisk en positiv effekt.

En åbnet mælk kan holde sig frisk i alt mellem fire og ti dage, og mælkealternativer holder endnu længere.

Salt er et konserveringsmiddel, så det hjælper med at stoppe bakterier i at vokse. Det er også i så lille en koncentration, at du ikke vil bemærke det i morgenkaffen. Det skriver Metro

Så prøv, at blot tilføje en knivspids salt i mælken direkte efter at du har åbnet for den.

2. Pak hård ost ind i bagepapir

Plastemballage er dårligt for miljøet – det kan tage op til 1.000 år at nedbryde. Det 'kvæler' også osten.

Lad være med det, og pak i stedet hård ost ind i pergament, bagepapir eller genanvendeligt bivokspapir. Dette forhindrer osten i at tørre ud, men holder også overskydende fugt ude og forhindrer skimmelsvamp i at vokse.

3. Giv dine grønstager et eddikebad

At give dine grøntsager et eddikebad renser dem meget bedre end vand. Eddike desinficerer, renser og fjerner alle bakterier - hvilket holder maden friskere i længere tid. Du skal dog ikke hælde eddike ud over dine produkter.

Lav i stedet en opløsning, der er et forhold på 1:3 mellem eddike og vand i enten en skål eller din rene vask. Hvis du kan smage eddiken på maden bagefter, har du brugt for meget.
Lad grøntsagerne være i badet i 15 minutter. Når det er gjort, skal du skylle og tørre dem, før du flytter dem til deres respektive opbevaringsbeholdere.

4. Put dine krydderurter i fyreseren

Hvis du prøver dette og bemærker, at du stadig ikke bruger urter hurtigt nok, er det en god mulighed at fryse dem.

Du kan opbevare friskskårne krydderurter i olivenolie eller vand i isterningbakker og fryse dem ned i perfekte portioner. Denne metode fungerer også til frisk hvidløg, chili og ingefær.

5. Opbevar bær med køkkenrulle

Køkkenrulle er en redningsmand for friske produkter, da de hjælper med at absorbere den irriterende overskydende fugt, der tjener som grobund for bakterier.

Vaskede bær skal tørres og puttes i lufttætte glasbeholdere med tør køkkenrulle. Hvis du ikke har glasbeholdere, lægger du køkkenrullen i den originale emballage eller lægger dem i skåle, som du sætter i køleskabet.

Anbefalet til dig