5 ord du aldrig vil høre den royale familie sige

Af: Ida Hansson

|

15/08/2023

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
De royale er altså bare ikke ligesom os andre.

Lige nu læser andre også

Ingen vil argumentere mod det faktum, at de kongelige ikke er som "normale" mennesker. De bor i slotte og vidtstrakte herregårde. Det gør vi ikke (ikke de fleste af os i hvert fald). De er utrolig velhavende. Vi andre lever i permanent frygt for, at vores kort bliver afvist.

De talrige forskelle går også - og naturligvis - langt ud over det materielle og skattemæssige. Ikke overraskende har kongefamilien en meget anderledes måde at tale på. Det skriver Mirror.

Socialantropolog og forfatter til 'Watching the English', Kate Fox, har givet et fascinerende indblik i det ordforråd, som de kongelige elsker. Konkret er der visse ord som prins William, kong Charles og co., aldrig bruger - og som Meghan og Kate måske har måttet droppe.

Pardon
'Pardon' er forbudt at bruge. I stedet, hvis du ikke har hørt, hvad kong Charles lige har sagt til dig, bør du sige "sorry?" eller endda "undskyld, hvad?" Eller blot lade som om du har hørt med et nik og et smil. Det kan være det bedste.

Toilet
Når en person fra den kongelige familie skal på toilettet, så skal de see 'loo'. 'Toilet' er oprindeligt fransk, så det undgås tilsyneladende. Så hvis du nogensinde vandrer rundt i de store korridorer i Buckingham Palace, og bliver akut toilettrængende, så spørg den nærmeste person, hvor 'the LOO' er.

Parfume
Det er svært at komplimentere nogen for, hvordan de lugter. Der er en fin grænse mellem at virke søde eller bare uhyggelig. Desværre hjælper det kongeliges foretrukne ord for parfume ikke. De kongelige bærer ikke parfume. De bærer duft. Desværre vil "jeg kan lide din duft"

Posh
Den første regel om at være posh? Du omtaler aldrig nogen - eller dig selv - som værende posh. Ifølge Kate er du 'smart'.

Dessert
Når du får den kongelige indkaldelse til at komme til aftensmad, skal du ikke forvente dessert. Tilfredsstil i stedet din søde tand med 'budding' (på engelsk pudding'), som de kongelige siger.


Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig