5 tegn på at din kat virkelig elsker dig

12/08/2023

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock
En kat viser faktisk med mange små tegn, at den virkelig elsker dig.

Mest læste i dag

Det kan være nemmere at se om en hund er glad for at se dig, fordi den løber dig i møde med en logrende hale - hvor katte ofte er lidt mere rolige væsner.

Men den viser alligevel flere tegn på, at den holder af dig og her kan du læse nærmere om hvilke.

Når din kat bider dig 

Det lyder skørt. Men faktisk er det et tegn på kærlighed, når din kat bider dig. Naturligvis ikke hvis den bider hårdt, men napper den dig, uden at bide til - ja så er det altså et tegn på kærlighed. “Katten bider som et tegn på kærlighed, når den føler en stærk forbindelse til sin ejer,” fortæller Elizabeth Colleran, som er dyrlæge og ejer to klinikker som er specialiseret i katte ifølge det svenske medie Newsner.

Den forfølger dig som en skygge

Bliver du nogle gange irriteret over at din kat forfølger dig og du er ved at snuble over den? Så husk på, at det faktisk er fordi at den er glad for dig. Når katten forfølger dig gennem hjemmet, så er det nemlig fordi, at den er interesseret i dig og vil vide hvor du er.

Når katten spinder og trykker dig med poterne

Der kan være flere årsager til at en kat spinder - men ofte, så er det er tegn på velbehag når katten spinder. Mange katte laver samtidig en “æltende” bevægelse med poterne, samtidig med at den spinder - og det gør den fordi at den er tryg og tilpas. De bevægelser er nemlig de samme, som da den lå hos sin mor og diede.

Kommer med gaver 

De fleste katteejere synes ikke, at det er vildt lækkert at få leveret en halvlunken fugl eller mus på dørtrinnet - eller værre endnu, direkte indenfor i hjemmet. Men faktisk er det din kats måde, at give gaver på. Det er en gestus, den har nemlig fanget den til dig, fordi den ser dig som en naturlig mor og leder. Så når din kat stolt kommer hjem og leverer et bytte, så husk på, at det er et tegn på kærlighed og taknemlighed. 

Blotter sin mave

Hvis din kat viser dig sin mave, så er det et ultimativt tegn på tillid, for det er nemlig kattens mest sårbare sted. Kattens mave indeholder nemlig mange vigtige organer, så er føler katten sig ikke sikker, så beskytter den det område. Så når din kat ruller om på ryggen og lader dig nusse dens mave, så fortæller den dig, at den elsker dig og har tillid til dig. 

Anbefalet til dig