5 ting du aldrig bør gøre på en første date

11/4/22 12:39

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com
Man vil altid gerne have en god første date. Herunder får du 5 råd til ting, du IKKE skal gøre på en første date.

Det kan være nervepirrende at skulle på date med en person, man slet ikke kender.

Vil kemien være der, kan han/hun lide dig, eller kommer daten til at være så dårlig, at der med garanti ikke kommer til at være en date nummer 2.

Herunder kan du få nogle tips til, hvad du aldrig skal gøre på en første date, hvis du har forhåbninger om at se vedkommende igen.

  1. Vær høflig over for tjenestefolk

Det bør falde dig helt naturligt ind, men for nogen er det desværre ikke en selvfølge.

Noget der kan få folk til at ‘vende om’ på en date, er, hvis daten ikke behandler tjenere, chauffører eller andre ansatte ordentligt, mens man er på daten.

Du skal behandle din date ordentligt, men du skal også være høflig over for de folk, i bliver betjent af på daten.

  1. Undgå at kig på din telefon

Du kan sagtens kigge på din telefon en enkelt gang eller to for at tjekke klokken, eller hvis du skal vise nogle billetter frem.

Du skal dog ikke sidde og tjekke din telefon flere gange i løbet af daten. Det er respektløst over for din date, og vedkommende vil hurtigt føle, at de ikke har fanget din interesse.

Invester i din opmærksomhed i din date, og ikke i din telefon.

Tip: Hvis du er afhængig af din telefon, så tag den frem, når din date er på toilettet Så har du et par minutter, hvor du kan få scrollet gennem dit Facebook-feed eller få fodret dit virtuelle hamster.

  1. Du skal ikke være selvoptaget

Der er intet galt i, at du taler om dig selv. Din date vil naturligvis gerne lære dig at kende, men det er med at finde balancen.

Hvis det kun er dig der taler, og du kun taler om dig selv, så kommer du hurtigt til at virke selvoptaget. Stil nogle gode spørgsmål til din date, lyt og stil derefter opfølgende spørgsmål, så din date ved, at du faktisk lytter og er interesseret.

Hvis du får vendt snakken over på dig konstant, så kan du være sikker på, at din date hurtigt mister interessen.

En ekstra bonusnote er, at du ikke skal tale om din ex, medmindre du bliver spurgt ind til det.

  1. Sidde på hænderne når regningen kommer

Medmindre det allerede på forhånd er aftalt, at din date har planer om at betale for regningen, så skal du ikke ‘sidde på hænderne’ når regningen kommer.

Det er et decideret turn-off, hvis din date oplever, at du ikke har den fjerneste interesse i at betale/dele regningen, og at du bare forventer, at din date ‘klarer den’.

  1. Hold dig fra at give ‘livsråd’

Du skal ikke give uopfordrede livsråd til din date. Han/hun kom for at have en sjov aften, vedkommende kom ikke for at høre på dig, der giver råd om livet. 

Det kan hurtigt dræbe stemningen, hvis din date føler, at du ‘belærer’ vedkommende. Så nyd daten og ha’ det sjovt, du er ikke personens coach.