50 grader i vente: Dansk ferieparadis rammes

Af: Ida Hansson

|

07/07/2023

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En ekstrem hedebølge forventes at ramme ferieparadiset.

Lige nu læser andre også

Spanien står over for en ekstrem varmebølge, der kan bringe temperaturer op til 50 grader i den sydlige del af landet. Det statslige spanske meteorologiske institut, AEMET, forudser, at denne hedebølge vil være årets anden i Spanien.

Sydlige og sydvestlige regioner mest påvirket

AEMET advarer om, at de sydlige og sydvestlige regioner vil opleve de højeste temperaturer i de kommende dage. I Sevilla, en af Spaniens største byer, forventes termometeret at nå over 46 grader i næste uge.

På Mallorca, et populært rejsemål for mange danskere, kan temperaturen muligvis nå op til 44 grader, ifølge lokalmediet Majorca Daily Bulletin.

Vejrinstituttet forudser mere ekstremt vejr

AEMET beskriver de nuværende temperaturer som "bemærkelsesværdige" og forudser mere ekstremt vejr i fremtiden. Ruben del Campo fra det meteorologiske institut udtaler:

"Vi lider under hedebølger som denne, og de bliver hyppigere og mere ekstreme. I det videnskabelige miljø prøver vi at få folk til at forstå, at dette bare bliver værre."

Hvis du planlægger en ferie i Spanien, er det vigtigt at være forberedt på den ekstreme varme og tage de nødvendige forholdsregler for at beskytte dig selv og din familie.

Anbefalet til dig