500 corona-syge er allerede udskrevet

03/04/2020

Rikki Tholstrup Jørgensen

Over 500 coronapatienter er udskrevet. Foto: Shutterstock
Der har i alt været 1.173 personer indlagt med coronavirus under det nuværende udbrud af COVID-19. Mange af dem er allerede udskrevet igen.

Mest læste i dag

Det er måske et af de tal, vi ikke hører så meget om i strømmen af nyheder om coronavirus. Hvor mange personer, der har været indlagt med coronavirus er udskrevet igen, og har de haft noget forudgående sygdomsforløb. 

Nu er der kommet nogle tal og de tal er umiddelbart opløftende. Næsten halvdelen af alle, der har været indlagt med coronavirus er nu udskrevet igen. Omkring 60% af alle de indlagte, har indenfor de sidste fem år været indlagt med anden sygdom. Disse sygdomme er f.eks. diabetes, kræft, diverse lungesygdomme, hjerte- karsygdomme eller blodsygdomme. 

Tallenes validitet er ikke skudsikre, da de bliver trukket fra forskellige registre, og de kan være fejlbehæftede eller forsinkede. 

Danmark åbner efter påske

Heldigvis har der været nogenlunde styr på sygdommen i Danmark, og vi har endnu været forskånet for tilstande som i Italien, Spanien eller nu New York. 

Med 3.672 smittetilfælde og 139 døde har Danmark indtil videre haft nogenlunde styr på inddæmningen af virussen. De fleste håber selvfølgelig på, at Danmark så småt kan åbne op for landet igen efter påsken. 

Mette Frederiksen har i hvert fald udtalt, at hvis vi holder karantænen i hævd gennem påsken, og tallene udvikler sig positivt, så kan vi vende tilbage til en nogenlunde normaltilstand, når påsketiden er ovre.

 

 

Anbefalet til dig