56 bekræftede tilfælde af abekopper

24/05/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Nu er tallet af bekræftede tilfælde af abekopper helt oppe på 56.

Mest læste i dag

Det er et stort spring på 36 i antallet af patienter, der er bekræftet at have sygdommen siden den 7. maj, hvor det britiske tal endnu ikke er offentliggjort.

Det britiske sundhedssikkerhedsagentur, UKHSA, indrømmede at udbruddet er "betydeligt og bekymrende", men sagde, at risikoen for den britiske befolkning forbliver lav.

I går bekræftede Skotland sit første tilfælde af virussen, men ingen tilfælde er endnu blevet identificeret i Nordirland eller Wales.

Sygdommen findes normalt i dele af Central- og Vestafrika og ses sjældent uden for regionen.

Men tilfælde er nu blevet registreret i Storbritannien, USA, Canada, Spanien og Italien i de seneste uger. UKHSA sagde, at infektioner overvejende blev identificeret hos personer, der identificerer sig som homoseksuelle eller biseksuelle, efter at læger bekræftede, at der var smitte i samfundet.

Ministre har insisteret på, at udbruddet ikke er en 'gentagelse' af Covid, og at en vaccine, der virker mod sygdommen, allerede er tilgængelig.

"Som med enhver ny sygdom fortsætter vi med at overvåge dette meget nøje," sagde finansminister Simon Clarke til Sky News.

"Jeg vil sige, at jeg er opmærksom, men jeg er bestemt ikke bekymret for vores evne til at håndtere situationen. Der er en vaccine, som er tilgængelig og virker mod abekopper, og alle beviser er, at den spredes ved fysisk kontakt," tilføjeden han.

Simon Clarkes kommentar følger råd udstedt af UKHSA, der råder enhver, der kommer i kontakt med en person med abekopper, til at isolere sig i tre uger. Folk der har udviklet udslæt og ofte skifter seksuelle partnere, opfordres også til at stå frem og søge hjælp.

Selvom der ikke er nogen direkte vaccine mod abekopper, behandles folk med infektionen ved hjælp af en form for 'koppevaccinen'.

Foto: Shutterstock

Symptomerne på abekopper omfatter feber, hovedpine, muskelsmerter, rygsmerter, hævede lymfeknuder, kulderystelser og udmattelse.

Et udslæt kan sandsynligvis udvikle sig i ansigtet, før det spredes til andre dele af kroppen, herunder til kønsorganerne. Infektionen kan overføres via tæt kontakt med nogen eller gennem tøj og sengetøj, der bruges af en person, der har abekopper.

Der er tusindvis af abekopper-infektioner over hele Afrika hvert år, ifølge WHO's skøn.

Anbefalet til dig