6.000 skattefri kroner til disse danskere: Tjek om du er en af de heldige

14/3/23 08:23

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Lidt ekstra penge på lommen i disse tider skader bestemt ikke.

En husstand, der lever op til kravene om at få udbetalt en varmecheck, kan de næste otte uger søge om et tilskud på 6.000 kroner.

For at kunne søge dette tilskud skal en husstand leve op til nogle specifikke krav om indtægt og varmekilde.

For at kunne modtage den såkaldte varmecheck, så skal du kunne dokumentere, at du er berettiget. Dokumentationsformen kommer an på de konkrete forhold i den enkelte husstand.

Et eksempel på dette kunne være, hvis du er lejer. Så skal du eksempelvis kunne fremskaffe dokumentation på varmekilden.

Du har ikke travlt med at få søgt om tilskuddet, for der er som udgangspunkt ikke tale om ‘kø’ i henhold til at få udbetalt en varmecheck. Det skal blot ske indenfor de næste otte uger.

Energistyrelsen har lavet en speciel hjemmeside, der netop er lavet til formålet, om at danskerne skal kunne søge om tilskuddet. Den hedder varmecheck.dk

På websiden bliver du ledt igennem, alt efter om du er lejer eller ejer, af den husstand du bor i. På websiden vil du få at vide, om du er berettiget til de 6.000 kroner.

På websiden vil du også kunne se, hvilke oplysninger Energistyrelsen allerede har registreret din husstand, og hvilke oplysninger der er brug for, for at du kan søge om tilskuddet.

Størstedelen af de husstande, der har ret til at modtage de 6.000 kroner, har nemlig allerede modtaget pengene før årsskiftet. Har din husstand det, så kan du ikke søge om varmechecken, da du har modtaget den.

Sidste år modtog omtrent 10.600 husstande det skattefri beløb fejlagtigt. De kunne dog glæde sig, da alle modtagere har retten til at beholde det skattefri beløb på 6.000 kroner.

I august 2022 nød omtrent 411.00 husstande godt af varmechecken, der blev udbetalt som en hjælpende hånd i energikrisen.