6-årig død efter sjældent bakterieudbrud på folkeskolen

25/11/22 12:50

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Et barn er død, og et andet er blevet kørt på hospitalet, efter at et sjældent bakterieudbrud ramte en folkeskole i Surrey, England.

Der er nu taget forholdsregler på Church of England-skolen for at begrænse spredningen. Alle elever og personale har fået stærke antibiotika af specialister fra det britiske sundhedssikkerhedsagentur.

Barnet, der døde - menes at være en seks-årig - gik i første klasse på Ashford Church of England Primary School i Ashford, Surrey. Det skriver Metro.

De havde angiveligt fanget den invasive gruppe A streptokok (iGAS) infektion i tirsdags.

Bakterierne - nogle gange kendt som Strep Throat- forårsager normalt ondt i halsen eller hududslæt og overføres ved fysisk kontakt eller gennem dråber fra nysen eller hoste.

I meget sjældne tilfælde kan infektionen blive invasiv og trænge ind i dele af kroppen, hvor der normalt ikke findes bakterier, hvilket kan være meget alvorligt.

En anden elev, der menes at være fra samme årgang, blev kørt på hospitalet med alvorlige symptomer på samme sygdom, men man mente, at han viste positive tegn på bedring.

Et andet barn fra samme område i Ashford blev også sagt at lide af Scarlet-feber, ofte forårsaget af Strep Throat.

"Specialister sørger for, at der tilbydes antibiotika til elever og personale på en Surrey-skole som en sikkerhedsforanstaltning, efter to tilfælde af invasiv gruppe A streptokokinfektion (iGAS). 'Desværre er en elev fra Ashford Church of England Primary School død, og en anden er på hospitalet, men viser positive tegn på bedring," sagde en talsmand for det britiske sundhedssikkerhedsagentur.

'Vi er ekstremt kede af at høre om en elevs død på Ashford Church of England School, og vores tanker går til deres familie, venner og skolesamfundet," tilføjede Dr. Claire Winslade, sundhedsbeskyttelseskonsulent ved UKHSA South East.

Oplysninger er blevet delt med forældre om tegn og symptomer på iGAS, som omfatter høj feber med svære muskelsmerter, smerter i et område af kroppen og uforklarlige opkastninger eller diarré.