62-årig kvinde bliver gravid med hjælp fra sin datter

01/10/22 11:15

Henrik Rothenbücher

Foto: Youtube
En 62-årige kvinde er blevet gravid med hjælp fra sin datter. Datteren er også gravid, hvorfor de venter barn på samme tid.

Der er ikke nogen fast aldersgrænse for, hvor gammel man kan være, når man bliver gravid. Kroppen har dog sin egen måde at sætte grænser på, da den gør det mere vanskeligt, jo ældre kvinden bliver.

I og med, at der er risici forbundet med at blive gravid i en høj alder, er der mange lande, der har indført en aldersgrænse for, hvor sent det er muligt at få en IVF-behandling.

Mange oplever at have voksne børn fra et tidligere forhold, hvorefter man møder en ny partner, hvilket får længslen til flere børn til at opstå. 

Det var dét, der fik Kathy Blattner til at ønske sig et nyt barn i en alder af 62.

Havde svært ved at blive gravid

Kathy Blattner mødte dog ikke først sin nuværende mand, da hun var fyldt 60 år. Derimod mødte hun ham, da hun var i 40'erne. Kathy havde allerede børn fra et tidligere ægteskab, men ville også have et barn med sin nye mand. 

Parret forsøgte i lang tid at blive gravide, men uden at få succes. Efter nogle år forsøgte de sig med en IVF-behandling, men det var heller ingen succes. Efter dette blev det for svært at finde en fertilitetslæge, der ville hjælpe. 

Da hun fyldte 50 år, sagde flere læger til hende, at hun var blevet for gammel til at blive gravid. Det gjorde ondt, da hun fik denne besked, men det fik hende ikke til at opgive sin drøm.

Foto: Youtube

Foto: Youtube

Til sidste lykkedes det at finde Dr. Sherman Silbe, der var den eneste læge, der var villig til at give parret en chance for at blive forældre sammen. 

Sherman informerede dog parret om, at der er en risiko forbundet med at live gravid i denne alder, men Kathy lod sig ikke stoppe af dette. Var der en chance for at blive gravid, ville hun ikke tøve med at gribe den. 

Datteren trådte til

Det klare problem var, at Kathys æg ikke var gode nok. Derfor var de nødt til at finde en ægdonor. Det fik straks Kathy til at spørge om hjælp hos hendes voksne datter Sarah. 

Sarah var godt klar over, at omverdenen ville finde det en kende underligt, men hun besluttede alligevel at hjælpe sin mor. Derfor tog lægerne æg ud af Sarah, som blev befrugtet med Johns sæd. 

Det viste sig, at det var en succes, hvilket betyder, at Kathy blev gravid, som hun så længe havde drømt om. Hendes datter er også gravid igen, hvorfor Sarah ikke blot venter barn selv, men også en bror eller søster. 

Der er mange, der har reageret på Kathys høje alder, men også det, at hun har brugt sin datters æg til at blive gravid. Kathy tager sig dog ikke af det, da hun er lykkelig over at blive mor igen.

Ifølge Fox 2 St. Louis er Kathy en af de ældste gravide kvinder i USA.