7 ting du aldrig må komme i opvaskemaskinen

26/4/22 10:09

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Lige meget hvad, så må du aldrig putte de her ting i opvaskemaskinen.

Mange af os er så heldige at have en opvaskemaskine. De kan rengøre stort set alt, hvad du bruger på middagsbordet, lige fra tallerkener og glas, til bestik. Der er endda en omfattende liste over ting, du aldrig vidste, du kunne vaske i en opvaskemaskine.

Men på grund af intensiteten af ​​vasken er der visse genstande, du aldrig bør rengøre i en opvaskemaskine. Uanset om det er fra fugtigheden eller opvaskemidlet, så vil tingene på den ene eller anden måde tage skade af din ellers så pålidelige opvaskemaskine. Her er 7 ting, som du skal undgå at vaske i opvaskemaskine.

Træskærebrætter 

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Den ekstreme varme og fugt i en opvaskemaskine vil forvrænge et træskærebræt, hvilket får det til at vride sig og revne. Af denne grund er træredskaber et stort no-go for opvaskemaskinen.

Kobber
Kobbergryder er dyre og ser også smukke ud. Dog kan de let blive plettet af en opvaskemaskines hårdhed. For at holde dit kobber skinnende skal du vaske det i hånden med et mildt opvaskemiddel. Det skriver Tom's guide.

Skrøbeligt glas eller krystal
Hvis det er skrøbeligt, skal det virkelig ikke i opvaskemaskinen. De høje temperaturer og trykket kan knække glasset. Derudover kan det hårde vand gøre glasset uklart og ødelægge det på mere end én måde.

Tyndt plastik tupperware
Det kan godt være, at tupperware kan hævde at være 'opvaskemaskinesikkert', men hvis det er særligt tyndt, kan det blive skævt af opvaskemaskinens varme. Det vil med nogle ting ende med, at et låg ikke passer længere.
Alt isoleret Hvis du lægger dit rejsekrus i opvaskemaskinen, så tænk dig lige om en ekstra gang. Den høje varme fra vasken kan beskadige det isolerede lag og efterlade vand mellem væggene.
Knive 
Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Der refereres til kokkeknive her snarere end bordservice. Opvaskemaskiner er det værste for knive, fordi den kombinerede varme og fugt sandsynligvis vil skade dem. Det kan føre til rust og endda vridning, så hold dig til håndvask i stedet.

Nonstick pander
Nonstick-overfladen på din yndlingsgryde/pande kan blive beskadiget af opvaskemidlets sværhedsgrad og de høje temperaturer under tørrecyklussen. Hvis noget kommer i kontakt med din pande, kan det også ridse nonstick-overfladen væk.