7 ud af 10 danskere laver fejl i deres Forskudsopgørelse: Dette skal du holde øje med

Af: Mie M.B

|

27/11/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Løbende opdatering af ændringer i indkomst og arbejdsforhold kan være en fordel

Mest læste i dag

Selvom mange danskere først retter deres opmærksomhed mod årsopgørelsen i marts, argumenterer eksperter nu for, at forskudsopgørelsen bør have mere fokus, både i november, når den bliver tilgængelig, og i løbet af hele indkomståret. Forskudsopgørelsen giver et overblik over forventet indkomst og skat, mens årsopgørelsen er en opgørelse af den faktiske indkomst, fradrag og skat for det foregående år. Det skriver Avisen Danmark.

Kristoffer S. Olesen, jurist hos Skatteguiden, opfordrer skatteyderne til løbende at have styr på deres forskudsopgørelse for at undgå ubehagelige overraskelser i årsopgørelsen. Han påpeger, at ved at holde styr på forskudsopgørelsen undgår man nervøsitet omkring årsopgørelsen.

Skatteguiden-appen, der sigter mod at hjælpe danskere med at forstå deres skat, har over 500.000 brugere. Den seneste forskudsopgørelse har introduceret ændringer, herunder at boligejere nu opkræves grundskyld gennem skatten i stedet for to gange årligt til kommunen. Dette kan påvirke boligejernes fradrag, og det anbefales at tjekke, om grundskylden er korrekt registreret i forskudsopgørelsen.

En analyse fra Skatteguiden indikerer, at der er behov for større opmærksomhed på forskudsopgørelsen. Næsten syv ud af ti havde ikke korrekt indberettet deres forskudsopgørelse for det foregående år, og en tredjedel af denne gruppe havde en afvigelse på over 20 procent mellem forskudsopgørelsen og deres faktiske indtjening.

Kristoffer S. Olesen råder til at opdatere forskudsopgørelsen ved større livsændringer som nyt job, ændret løn eller civilstatus for at undgå fejl og sikre, at skatten betales korrekt.

Anbefalet til dig