70 lig efterladt til at rådne i kufferter og skraldespande: Årsagen er bizar

19/09/2022

Naja Radik

Foto: Privat
Næsten 70 forrådnede lig blev efterladt til at rådne i skraldespande og kufferter i en skræmmende scene, der lignede en gyserfilm - men af en meget vigtig grund.

Mest læste i dag

Det hele var en del af en videnskabelig undersøgelse for at hjælpe gerningsstedsforskere rundt om i verden med at forstå nedbrydningsprocessen for menneskelige rester.

Verdens største eksperiment med nedbrydning af rester brugte næsten 70 smågrise placeret i enten en skraldespand eller kuffert, mens nogle fungerede som en kontrol og blev udsat for elementerne. 

De rådnede kroppe har været efterladt i over en måned nu i 20 graders temperaturer i det vestlige Australien. 

Forskere har regelmæssigt testet temperaturen og fugtigheden i og uden for skraldespande og kufferter, for at måle, hvordan ligene bliver påvirket. 

Mikrobiologiske og kemiske ændringer i resterne blev også undersøgt, samt virkningerne af insekter, der koloniserer slagtekroppen.

Det er håbet, at den grusomme undersøgelse vil hjælpe retsmedicinere, der arbejder på mordundersøgelser, der involverer rådne menneskelige rester. 

Paola Magni, lektor i retsmedicin, Murdoch University, beskriver disse skjulte steder som “miljøer med begrænset adgang”. 

Hun forklarede: 

“Dette sker, fordi gerningsmændene forsøger at undgå en let opdagelse af myndighederne, og/eller fordi de har brug for noget, hvor de midlertidigt kan opbevare og flytte liget fra sted til sted; fra det primære gerningssted, hvor dødsfaldet eller mordet sker, til det sekundære gerningssted, hvor liget efterlades eller opdages.”

“Sidste år blev resterne af en mand fundet i en skraldespand dumpet i en dæmning nær Perth, og for et par uger siden er resterne af to børn blevet fundet i to kufferter i New Zealand, hvilket bekræfter, at denne type forskning er meget tiltrængt.”

Paola sagde: 

“Tid er afgørende i genopbygningen af begivenhederne, for at lokalisere mennesker, steder og motiver.” 

Hun siger, at retsmediciner har et meget kort vindue på cirka tre dage efter dødsfaldet for at etablere en tidslinje. 

Imidlertid kan eventuelle insekter, der findes i kroppen, give information i dage, måneder og endda år efter døden.

Undersøgelsen vil hjælpe med forståelsen af rækkefølgen af insekterne i begrænset adgangsmiljø og giver nye oplysninger at tilføje til værktøjskassen for den retsmedicinske entomolog.

Hun sagde, at de data, der er tilgængelige i øjeblikket, ikke er gode nok til at understøtte kriminel efterforskning vedrørende lig fundet i kufferter og andre miljøer såsom skraldespande. 

Resultaterne vil blive offentliggjort på en retsmedicinsk konference i februar 2023. Det skriver The Sun.

Anbefalet til dig