71-årige Jytte i sorg: Fandt basse skudt med haglgevær

08/07/2020

Sarah Steenfeldt

Dette er ikke Basse. Foto: Shutterstock.com
Jytte Pedersen fra Flemløse, har været ude for en rigtig ubehagelig oplevelse i sidste uge, der fandt hun nemlig sin lille kat Basse skudt.

Mest læste i dag

Det var fredag at Jytte ikke kunne finde Basse, hun gik og kaldte på hende - men katten dukkede ikke op. Til gengæld fandt Jytte opkast og afføring med blod i på terrassen, det skriver fyens.dk.

Efter nogen tids søgen beslutter Jytte sig for at ringe efter hjælp, og derfor ringede hun til sit barnebarn som kom og hjalp med eftersøgningen. 

De finder Basse, som havde gemt sig i hendes yndlings busk. Jytte opdager med det samme at hun tager Basse op, at hun bløder, da Jytte får blod på tøjet. Ved første øjekast antager hun at Basse er blevet bidt og de skynder sig til Dyrehospitalet Anicura i Odense.

 Dyrlægen opdagede dog hurtigt at der ikke var tale om et bid, men derimod at der var tale om et skudsår. Basse var meget medtaget og Jytte besluttede i samråd med dyrlægen at aflive hende. De tog dog røntgenbilleder af katten efterfølgende, blev dyrlægens mistanke bekræftet - Basse var blevet skudt og hun havde hagl i brysthulen tæt på hjertet 

- Det er lidt uhyggeligt. Det var det i hvert fald for os, for hun var en fredelig, lille kat, fortæller Jytte Pedersen.

Det er ikke første gang at en kat bliver ramt af et haglgevær. Nogle gange på grund af fejlskud fra jægere eller på grund af drengestreger. Men Basses skud, ligner noget som har været tiltænkt katten - hun er nemlig kun skudt med ét skud og med stor præcision. Derfor mener administrerende direktør for Anicure Dyrehospital Mette Nielsen at det var en bevidst gerning.

 

En god oplevelse i den svære tid

Det er vigtigt for Jytte Pedersen at rose Anicure Dyrehospital i Odense for deres håndtering af situationen.

“Det er et fantastisk dyrehospital med fantastiske mennesker. De var så søde og havde meget empati for, at vi var så kede af det. De tog sig tid til os.” 

Efter Basse var aflivet opfordrede dyrlægerne Jytte Pedersen til at snakke med sin naboer. Ingen havde dog hørt om noget. Dog havde en nabo fundet en død kat engang, og ellers var der kun løse rygter.

Men Ingen havde hørt eller set noget. Det synes Jytte er  lidt mærkeligt, for Basse bevægede sig aldrig langt væk fra hjemmet.

Hun blev også opfordret af dyrehospitalet til at anmelde episoden til politiet, fordi det er en overtrædelse af Dyreværnsloven. Men Jytte Pedersen har ikke gjort det, da hun ikke ønsker ballade.

“Man kan jo ikke beskylde nogen for noget. Men det er meget vigtigt for mig at sige tak til dyrehospitalet. Og så skal jeg nok ikke have flere dyr, for det var meget ubehageligt”, slutter hun.

 

Anbefalet til dig