77-årig bryder loven seks gange: Vil ikke undvære grænsehandel

Af: Julie Møller

|

25/05/2020

Nyheder
Foto: Kim Matthäi Leland
Siden grænserne lukkede har Ove Christiansen været på tur til de tyske grænsebutikker hele seks gange. Det kan der næppe være noget forkert i, mener han.

Mest læste i dag

Selvom Mette Frederiksen har lukket de danske grænser, så er der fortsat grænseovergange mod Tyskland, der står ubevogtet. Det har pensionist Ove Christiansen fundet ud af. Og ikke mindst gjort brug af. I et læsebrev til JyskeVestkysten forklarer han, hvorfor han ikke gider overholde restriktionerne. 

“Som 77-årig gider jeg ikke være forskrækket, og har siden grænselukningen været i Tyskland seks gange. Til fods. Der kan næppe vær noget forkert i at krydse en grænse der, hvor den er åben og ubevogtet. Jeg har konstateret, at i Rudbøl og ved Møllehus er selve overgangen spærret, men ubevogtet. Intet politi.”

Været på tur til Tyskland for at handle

Intet politi har betydet fri passage for Ove Christiansen, som skriver, at han handler syd for grænsen ca. fire gange om måneden og krydser grænsen nordgående lige så ofte. 

Siden lørdag 14. marts har Danmark haft lukkede grænser. Mette Frederiksen og regeringen lukkede grænserne med et sundshedfagligt argument om, at det ville mindske spredningen af coronavirus fra udlandet. Sundhedsstyrelsen har dog understreget, at det var en politisk beslutning, da det ikke havde en dokumenteret sundhedsmæssigt effekt. Dette påpeger Ove Christiansen også i sit læsebrev.

“Den sundhedsfaglige indvending mod grænselukning skulle ifølge andre eksperter være, at når der er kommet tilstrækkeligt med smitte til landet til, at vi kan smitte hinanden, gør det ikke den store forskel, om der kommer et par ekstra smittebærere over grænsen.”

"Din selvoptagethed er jo grænseløs"

Det er ikke alle, der er enige med Ove Christiansen. Det fremgår af kommentarfeltet til læserbrevet.

"Din selvoptagethed er jo grænseløs, du tænker kun på dine egne behov. Mig Mig Mig. Samfundssind er du ligeglad med, bare du kan spare et par håndøre. Du burde støtte dine lokale forretninger, så de også er der den dag, når du ikke kan køre til Fleggaard land."

"Dårligt signal at udsende. Hvad med at støtte de lokale købmænd i Danmark?"

Samtidig er der også læsere af JyskeVestkysten, der sagtens kan forstå Ove Christiansens handlinger.¨

"Fint gjort, Ove, jeg vil gøre det samme."

"Det er jo det, jeg har sagt hele tiden. Det er spild af skattekroner at lukke Kruså og Padborg og så holde alle andre grænser åbne. Jeg håber snart, Mette vågner op og ser, at vi skal have åbnet grænserne igen."

Hvad synes du? Er det ok, at Ove Christiansen bryder restriktioner?

 

 

 

 


 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig