80-årig kvinde blev kontaktet af ‘veninde’: Blev bedraget for over 26.000 kroner med dette trick

Af: Mie M.B

|

17/01/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Politiet advarer om flere ting ved henvendelser om pengeoverførsler på sociale medier

Mest læste i dag

Databedrageri er en gentagen udfordring, advarer politiassistent Niels Bach fra lokalpolitiet i Skive. Senest har en 80-årig kvinde fra Vestsalling rapporteret en sag, hvor hun blev narret til at sende penge efter at være blevet kontaktet af en falsk "veninde" over Facebook. Det skriver TVMidtvest.

Den 2. januar blev kvinden kontaktet af en person, der udgav sig for at være hendes veninde på det sociale medie. Efter en uges korrespondance overbeviste den falske "veninde" hende om at kontakte en mand, der angiveligt drev en velgørenhedsorganisation i New York. Manden lovede kvinden 250.000 kroner i velgørenhed mod, at hun overførte et stort beløb som administrationsgebyr.

Desværre sendte kvinden 36.500 kroner til bedrageren, som senere returnerede 8.000 kroner for at fremstå som velgørenhed. Politiet advarer imidlertid om, at det er en klassisk taktik for at narre ofre.

Politiet i Skive modtager månedlige anmeldelser om denne type databedrageri, hvor personer bliver fristet af "lette penge". Niels Bach understreger, at der ikke findes noget som "lette penge" og opfordrer folk til at være forsigtige med tilbud på sociale medier. Han anbefaler, at man bekræfter identiteten af dem, man kommunikerer med, og råder til at være skeptisk, hvis tilbuddet lyder for godt til at være sandt.

Niels Bach erkender dog, at det kan være vanskeligt at opklare sådanne sager, og han opfordrer folk til at være forsigtige og undlade at sende penge til ukendte personer, selvom de udgiver sig for at være bekendte.

Anbefalet til dig