80-årige Jens arbejder i SuperBrugsen: Nu har han besvaret det spørgsmål, der undrer mange

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Igennem sit lange liv har han arbejdet som officer, jurist, underviser, lærebogsforfatter, rektor og foredragsholder.

Lige nu læser andre også

Livet er fuld af overraskelser, og for 80-årige Jens Birkmose er en dag på arbejdet i SuperBrugsen i Gilleleje en kilde til glæde og energi. 

Hver tirsdag, torsdag og hver anden lørdag kan man finde ham i vinafdelingen, og det er ikke kun kunderne, der nyder hans tilstedeværelse - Jens selv gør det også.

Det skriver Familie Journal.

“Jeg tror, hun nyder, at jeg er væk et par dage, for jeg har meget svært ved at sidde stille. Min kone plejer at sige, at jeg har damp”, lyder det fra en grinende Jens.

Med et imponerende arbejdsliv bag sig, der har inkluderet roller som officer, jurist, underviser, lærebogsforfatter, rektor og foredragsholder, har Jens prøvet lidt af hvert.

Han sætter pris på sin kones støtte gennem 55 år; især når hun har skullet jonglere mellem at tage sig af børnene og arbejde som lærer, mens han forfulgte sine karrieremål.

Selvom Jens fyldte 80 i april, er han fast besluttet på at arbejde, så længe han finder det sjovt og hans krop tillader det. 

Nogle måske undrer sig over, hvorfor en person med sådan en imponerende baggrund vælger at arbejde i en dagligvarebutik, og det spørgsmål bliver besvaret her:

“Jeg har fået bemærkningen: Hvad laver du så her med din baggrund? Så svarer jeg, at det har noget med det sociale, kundekontakten og lysten til at prøve noget andet at gøre. Det er klart, at hvis jeg var fortsat med at lave nogle af de ting, jeg tidligere har lavet, så ville jeg sikkert have haft en bedre hyre. Men det er jo ikke lønnen i sig selv, der er afgørende i vores situation. I virkeligheden er det en stor tilfredsstillelse at lave noget helt andet. Jeg har altid haft en del skrivebordsarbejde, men nu har jeg opdaget, at fysisk arbejde også er ret sjovt.” 

Anbefalet til dig