800.000 danskere får mail fra skat: I skal gøre det nu

28/03/2020

Henrik Rothenbücher

Foto: Skattestyrelsen / Twitter.com
Skat vil fra i dag og de kommende dage sende emails ud til cirka 800.000 danskere, der fortsat ikke har ændret ders årsopgørelse,

Mest læste i dag

Den 3. april er en dag som rigtig mange danskere, ser frem til. Det skyldes, at dette er datoen hvor Skat udbetaler de skattepenge, som man har betalt for meget af i løbet af året.

Det betyder dog også, at det er ved at være på tide at få tjekket sin årsopgørelse, hvis man ikke har gjort det endnu, og det er der mange danskere, der ikke har.

Derfor sender Skat i disse dage beskeder ud til omkring 800.000 danskere, der fortsat ikke har rørt deres årsopgørelse endnu. Det skriver det på Twitter.

“Fra i dag sender vi cirka 800.000 mails ud til borgere, der fx ikke har tjekket deres årsopgørelse endnu. Er du i tvivl, om en mail kommer fra Skattestyrelsen, så tjek her, hvordan du kan spotte en falsk henvendelse,” lyder det i deres tweet,” lyder det fra Skat.

Det er dog ikke kun fordi, at Skat ønsker, at danskerne ændre i deres årsopgørelse, at de har sendt mailen ud, det har de også gjort fordi, de gerne vil undgå, at danskerne bliver snydt.

I disse dage sendes der nemlig mange mails ud til danskere, hvor det ligner, at Skat er afsenderen. Det er det ikke, det er i stedet svindlere med et formål om at stjæle dine penge og dine personlige oplysninger.

I samme anledning har Skattestyrelsen lavet en hel side, hvor man kan få hjælp til, hvordan man gennemskuer, hvordan disse falske emails, sms’er eller hjemmesider egentlig ser ud.

Du kan få hjælp på Skats hjemmeside lige her.

Tjek formålet med mailen

Se på, hvad formålet er med den mail, du har modtaget. Når vi skriver til dig, er det for at give dig information og handlemuligheder.

Vi vil aldrig bede om:

  • Dine personoplysninger.

  • Dine bankkonto- eller betalingskortoplysninger.

  • At du oplyser om et beløb.

Er du i tvivl, skal du aldrig klikke på et link i en mail. Slet mistænkelige mails.

Tjek formålet med sms'en

Se på, hvad formålet er med den sms, du har modtaget. Når vi skriver til dig, er det for at give dig information og handlemuligheder.

Vi vil aldrig skrive et konkret beløb, du enten skylder eller skal have tilbage.

Vi vil heller aldrig bede om dine bankkonto- eller betalingskortoplysninger, eller at du oplyser om et beløb.

Er du i tvivl, skal du aldrig klikke på et link i en sms. Slet mistænkelige sms'er

 

Anbefalet til dig