8.600 danskere krydser fingre: Jimmy er en af dem

26/11/21 07:30

Julie Møller

For Jimmi Ree (t.h.) og hans datter Emma betyder julehjælpen, at der er råd til julehygge. Foto: Jens Peter Engedal.
Over 8.600 danskere har i år søgt om hjælp til julemad og gaver. Jimmy Ree er en af dem, der håber at få en økonomisk håndsrækning.

Markant stigende priser på dagligvarer, benzin, el og varme gør det dyrere at være dansker. 

Det har i år fået rekordmange familier til at søge om julehjælp hos den sociale hjælpeorganisation Blå Kors Danmark. Over 8.600 danskere har i år søgt om hjælp til julemad og gaver.

Det oplyser Blå Kors Danmark i en pressemeddelelse.

I alt har 8.668 børnefamilier søgt om julehjælp hos den sociale hjælpeorganisation, og det er næsten 1.200 flere familier end i 2020, hvor 7.402 familier søgte om julehjælp.

Foto: Blå Kors Danmark.

Foto: Blå Kors Danmark.

"Vi oplever, at familierne har færre penge til at give deres børn en god jul. Der er tale om familier, der i forvejen havde få penge at gøre godt med, og som nu er blevet endnu mere pressede. Derfor søger de om hjælp til at kunne købe julegaver til deres børn og mad til julen. Vi talte for eksempel med en familie, der kun havde 1.500 kroner at leve for i december", siger Christian Bjerre, som er generalsekretær i Blå Kors Danmark.

“Dyrt at leve”

En af de familier, som kan mærke, hvordan økonomien er presset, er Jimmy Ree fra Aarhus og hans to døtre. 

Jimmy Ree er førtidspensionst og forsøger at få pengene til at række til hele julen, men det er ikke en nem opgave. Han søger derfor om julehjælp.

For Jimmi Ree (t.h.) og hans datter Emma betyder julehjælpen, at der er råd til julehygge. Foto: Jens Peter Engedal.

For Jimmi Ree (t.h.) og hans datter Emma betyder julehjælpen, at der er råd til julehygge. Foto: Jens Peter Engedal.

"Det er blevet rigtig dyrt at leve. Jeg har fået ekstra store regninger, som jeg skal betale. Førtidspensionen stiger desværre ikke i takt med priserne, så man skal virkelig vende hver en krone og få pengene til at række længst muligt. Det stresser mig rigtig meget," siger Jimmy Ree og fortsætter:

”Det betyder rigtig meget at få julehjælp. Økonomien er ekstra svær i julemåneden. Det betyder meget at få lidt ekstra, så man har lidt mere til resten af måneden. Børnene forventer også mere i julen. Der skal selvfølgelig købes julegaver, og der er en forventning om pynt og julesnolder”, siger Jimmy, som håber at få julehjælp igen i år.

Om julehjælpen

Blå Kors' julehjælp gives til familier med hjemmeboende børn under 18 år, hvor den ene forælder eller begge forældre er på overførselsindkomst.

Julehjælpen består af et gavekort på 400 kroner til dagligvarekæden Lidl og et gavekort på 200 kroner til Blå Kors' genbrugsbutikker. 

Ansøgningsfristen var den 25. november, hvorefter familierne vil få besked i starten af december om, hvorvidt de modtager julehjælp eller ej.