87-årige Anna blev fundet af hjemmeplejen med brækket ben: Så gjorde hun det utænkelige

Af: Mie M.B

|

29/01/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hjemmeplejen var oprindelig kommet for at påsmøre en salve, men opdagede så det brækkede ben

Mest læste i dag

87-årige Anna Madsen blev efterladt i smerter på gulvet i sit hjem i Næstved Kommune, da en sygeplejerske fra hjemmeplejen undlod at yde den nødvendige hjælp. Det skriver SN. Anna Madsen, der havde brækket lårbenet, blev fundet af sygeplejersken, der oprindeligt kom for at smøre hende med en salve mod svamp. 

Til trods for Madsens voldsomme smerter, valgte sygeplejersken at forlade hende for at fortsætte til næste opgave. "Det er uværdigt og nedværdigende at forlade et menneske på den måde – det fortjener et ældre menneske ikke," siger Madsens datter, Lonni Bæk Johansson.

Hændelsen, der fandt sted for en uge siden, blev rapporteret af Madsens anden datter, Linda Beck Hansen, som blev ringet op af sygeplejersken. Hansen blev bedt om at ringe efter en ambulance, men understregede sygeplejerskens ansvar for at foretage den faglige vurdering og handling.

Til trods for Hansens protester om at sygeplejersken burde blive, forlod hun stedet med ordene, "Jeg er nødt til at køre, jeg har andre borgere". Dette efterlod Madsen alene og forvirret på gulvet med bukserne trukket halvt ned.

Falckreddere, der ankom til stedet, forsøgte at få kontakt med sygeplejersken for at klarlægge situationen, men uden held. Det blev senere afsløret, at sygeplejersken havde sagt sit job op samme dag.

Madsen blev til sidst kørt til Slagelse Sygehus, hvor hun fik opereret en kunstig knogle ind. Hendes døtre, dybt rystede over hændelsen, understreger alvoren af svigtet. "Man går ikke fra en patient, der ligger på gulvet. Min mor kunne jo have haft en blødning – ingen vidste, hvad der var sket," siger Johansson.

Efterfølgende kontakt til teamlederen for hjemmeplejens område Syd førte kun til begrænset klarhed og ingen tilfredsstillende løsning. Døtrene er fast besluttede på at søge retfærdighed og forbedringer i ældreplejen for at forhindre lignende tilfælde i fremtiden.

Anbefalet til dig