9 tips og tricks til airfryer ejere! Nr. 6 er enten gal eller genial

Af: Mie M.B

|

22/11/2023

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Her er en liste gode råd til når du skal i gang med at bruge din airfryer

Mest læste i dag

Air fryers er i løbet af de sidste år blevet meget populære ude i de danske hjem, hyldet for dens sundere og billigere måde at tilberede mad på. Men for mange kan det virke overvældende, når man først har investeret i denne store maskine. Hvis du for nylig har købt en af disse smarte enheder og kæmper med at forstå, hvordan den fungerer, har Good Housekeeping listet nogle tips for at hjælpe dig med at få det bedste ud af din air fryer.

  1. Ryst din airfryer-kurv:

Ryst din air fryer-kurv et par gange under tilberedningsprocessen for at sikre, at din mad tilberedes jævnt. Sørg også for at vende madvarerne for at undgå at de bliver slatne i bunden.

  1. Tilbered i et enkelt lag:

Placér dine madvarer i airfryer-kurven i et enkelt lag for at forhindre dem i at dampe i stedet for at blive sprøde. Ingen vil have bløde pommes frites! Tilbered din mad i portioner, hvis det er nødvendigt, for ikke at overbelaste din air fryer.

  1. Undlad at tilberede noget vådt eller saftigt:

At tilberede noget vådt eller saftigt i din airfryer vil forårsage at det drypper gennem kurven og brænde sig fast til bunden af enheden. Du vil heller ikke få gavn af smag og tekstur, som en dej eller sauce ellers ville opnå under andre tilberedningsmetoder, da det blot vil dryppe ud og gå til spilde.

  1. Genopvarm mad i airfryeren:

Brug din airfryer til at genopvarme rester i stedet for en ovn eller mikroovn. Rester hvor dette giver mest mening er ved madvarer, der er beregnet til at være sprøde såsom stegte ting, i modsætning til retter som eks. pastaretter.

  1. Beklæd din airfryer kurv med folie:

En af de primære hovedpiner ved brugen af en airfryer er rengøringen. De fleste airfryers har aftagelige dele, der skal vaskes efter hvert brug. De fleste kan gå i opvaskeren, men tjek i manualen hvad producenten anbefaler. For at reducere mængden af rengøring kan du beklæde din airfryer kurv med folie og erstatte folien hver gang. Dette fjerner dog ikke behovet for rengøring helt.

  1. Skiveskåret brød er din ven:

Nogle sværger til at lægge et stykke skiveskåret brød i bunden af din airfryer, mellem den indre og ydre del af kurven, for at absorbere fedtet og hjælpe med rengøringen. Du kan jo prøve om det er et trick, der virker for dig.

  1. Brug ikke for meget olie:

Airfryers er designet til at stege ved hjælp af luft og ikke fedt. Overdriv derfor ikke med olien, da det vil skabe røg, hvilket bestemt ikke er meningen!

  1. Enhver ovnfast skål kan bruges:

Du kan bruge enhver ovnfast skål, der passer i din air fryer. Dette er særligt nyttigt, hvis du ønsker at tilberede noget, der er saftigt, som nævnt tidligere. Silikoneforme fungerer bedst, da de er fleksible og kan tilpasses formen på din air fryer-kurv.

  1. Korrekt placering af bagepapir ved bagning:

Sørg for at skære dit bagepapir, så det flugter tæt med kanten af din bageform, når du bager en kage i airfryeren. Ellers vil lufttrykket få det overskydende papir i toppen til at flakse rundt og resultere i en misformet kage.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig