93-årig kvinde blev målt med stopur op af trapperne af kommunen: Nu bliver hun straffet for sin indsats

Af: Mie M.B

|

15/01/2024

Nyheder
Foto: Google Street View
Foto: Google Street View
Trods hjerneblødninger og avanceret gigt mener kommunen ikke hun skal have hjælp

Lige nu læser andre også

En sag fra Køge Kommune har fået Dorthe Andersen, hvis 93-årige mor er blevet nægtet servicehjælp af det offentlige, til at skrive et debatindlæg i Sjællandske Nyheder. Dorthes forældre har boet i Køge Kommune siden 1966 og har altid opfyldt deres skatteforpligtelser uden tidligere at have modtaget kommunal hjælp. Hendes 95-årige far klarer sig stadig, men hendes 93-årige mor har oplevet forringet mobilitet siden årsskiftet 22/23 på grund af små hjerneblødninger og avanceret gigt.

Til trods for gentagne fald i hjemmet og en forringet balance, klarede Dorthes mor at forcere trappen til første sal, hvor soveværelset og badeværelset ligger. Familien, bekymret for hendes sikkerhed, ansøgte derfor kommunen om tilskud til en trappelift for at lette hendes dagligdag.

I februar 2023 besøgte en kommunal repræsentant hjemmet og målte tiden, det tog Dorthes da 92-årige mor at gå op og ned ad trappen, med et stopur. Trods smerter og udfordringer opnåede hun dette med stok og gelænder i hånden.

I marts modtager familien et afslag fra kommunen med begrundelsen, at en trappelift ikke ville gøre boligen mere egnet som opholdssted, da det ikke ville øge moderens selvhjulpenhed. 

Familien har anket sagen, men modtog i september 2023 afslag fra Ankestyrelsen med den samme begrundelse som kommunen. Dorthe udtrykker i sit debatindlæg frustration over, at ingen fra Ankestyrelsen personligt har vurderet hendes mors situation.

Den dyrebare tid, kommunen sparer ved at afvise hjælpemidler, kan vise sig dyrt i sidste ende. Familie har måttet finansiere trappeliften selv, og mens de sender regningen til kommunen med henvisning til serviceloven, undrer de sig over kommunens påstand om at prioritere de ældre, når virkeligheden synes at være en anden.

Dorthe har nu rettet en direkte appel til borgmester Marie Stærke om at sikre, at kommunalt personale fremover besidder de rette forudsætninger for at vurdere ældres behov.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig