95-årig snydt af falsk Nordea-bankmand: Kom derfra med stort pengebeløb

Af: Lucas Andreas

|

24/01/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En 95-årig mand blev tirsdag svindlet for ikke mindre end 11.000 kr.

Lige nu læser andre også

Bedrageri over nettet er en voksende trussel i den digitale tidsalder. Med internettets udbredelse er svindlere blevet mere avancerede, målrettende intetanende borgere gennem velovervejede metoder. Dette globalt stigende problem kræver øget opmærksomhed og beskyttelse, især for de mest sårbare grupper i samfundet.

Et tilfælde af et sådant nummer fandt sted i Ringsted tirsdag, hvor en 95-årig mand blev udsat for et svindelnummer, som endte med at koste ham en betydelig pengesum.

Den 95-årige mand modtog et opkald fra en mand, der påstod at være fra Nordea, der ifølge manden var begyndt at sende bankens ansatte ud for at hjælpe kunderne med at optælle deres kontanter.

Det skriver Midt- og Vestsjællands politi i deres døgnrapport

Svindleren stod på den ældre mands dørtrin kl. 13.30, en time inden anmeldelsen. Han blev modtaget med tillid og åbnede arme. Den 95-årige havde forberedt omkring 11.000 kr. til optælling, en sum, som den falske bankmand hurtigt tog vare over. Før svindleren forsvandt, forsøgte han desuden at få fat i koden til mandens dankort - dog uden held.

Ifølge politirapporten kontaktede manden politiet kl. 14.31 for at anmelde svindleren.

Politiet, som hurtigt var på stedet, førhørte sig hos naboerne til den 95-årige mand. En kvinde, der bor tæt på, havde også modtaget et opkald fra en mand, der udgav sig for at være fra Nordea. Heldigvis afbrød hun samtalen.

I kølvandet på dette bedrageri advarer Midt- og Vestsjællands Politi borgerne mod lignende henvendelser. De understreger vigtigheden af altid at være på vagt, når man kontaktes af sin bank eller andre institutioner. Rådet er klart: Foretag en kontrolopringning, hvis tvivl opstår, og udlever aldrig personlige oplysninger eller betalingskort til fremmede.

Politiet har desuden udgivet en folder med råd til, hvordan man undgår at falde i fælden sat af bedragere, der udgiver sig for at være fra politiet eller banken. Det er en vigtig ressource i kampen mod denne type kriminalitet.

Se folderen her

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig