Åh nej: Myndighederne mener, at coronavirus kan genaktiveres

Nyheder
Man kan meget vel skulle i karantæne igen, selvom man er erklæret rask for coronavirus. 51 patienter i Sydkorea er nemlig blevet syge igen efter raskmelding. Foto: Shutterstock.com
Det har hele tiden været tanken, at når man først havde haft covid-19 og var sluppet af med den igen, så var man immun.

Mest læste i dag

 

Ja faktisk har flere lande satses på det i forhold til at opnå flokimmunitet. Nu viser det sig dog, at der måske kan komme problemer i forhold til det. Da man i Sydkorea har testet 51 raskerklærede coronapatienter positiv igen.

Virus kan måske genaktiveres

Myndighederne mener dog ikke, at patienterne er blevet smittet igen, derimod at coronavirussen kan genaktiveres.

Inden patienterne igen blev testet positiv, var de blevet testet negativ to gange. Det skriver Jyllandsposten. 

De 51 personer var dermed erklæret raske, men er nu igen testet positiv for covid-19.

Det er det statslige sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap, der har bragt nyheden, og

ifølge de sydkoreanske sundhedsmyndigheder, Korea Centers for Disease Control and Prevention (KCDC), har alle 51 personer været i karantæne, mens sygdommen stod på, og derfor er det ret usandsynligt, at de er blevet smittet igen.

Generaldirektør i KCDC, Jeong Eun-kyeong, har fortalt, at der højst sandsynlig er tale om, at virussen har ligget latent i cellerne på de pågældende patienter og dermed er blevet genaktiveret.

Det betyder, at sygdommen er brudt ud igen, og myndighederne mener ikke, at det er sandsynligt, at de 51 personer er blevet smittet på ny med covid-19.

Denne påstand er eksperter fra både Soonchunhyang Universitets Hospital og Catholic University of Korea enige i, men de sydkoreanske myndigheder vil lave en større undersøgelse af de 51 patienter for at finde svar.

Også mystik i Danmark

Danmark har også oplevet flere problemer med test. Blandt andet syge patienter der først er testet negativ og herefter positiv.

Man mener at de negative test har fået resultatet, fordi der ikke har været nok virus endnu, da sygdommen er længe om at udvikle sig.

En anden forklaring kan være at patienten kan være blevet testet så tidligt i forløbet, at testen viser negativ, eller at patienten kan være podet forkert.

 

 

Anbefalet til dig