Aalborg - den nye attraktive storby for studerende i Danmark

Foto: Shutterstock
Vi hører så ofte om København. Ja, faktisk er der meget snak i medierne om “Københavneri” - at alt skal handle om København, Danmarks hovedstad. Samtidig hører vi også tit om Aarhus, Københavns måske hyggelige lillesøster.

Mest læste i dag

Sponsoreret indhold

I byer som disse stiger priserne støt, så det kan være svært at have råd til at bo i Aarhus eller København. Med mindre du selvfølgelig er tilfreds med et værelse der sluger hele din SU, hvor du samtidig skal gå i bad i fitnesscenteret eller kælderen. Derfor er der også sket en ny tendens: at flere og flere unge studerende vælger Aalborg som studieby over København, Aarhus og endda også Odense. Men hvad kan du så få for din SU i Aalborg, og er der overhovedet noget at lave i byen for en ung studerende?

Det kan du få af bolig for en SU i Aalborg

Anno 2019 er satsen for udeboende SU på en videregående uddannelse 6.166 kroner per måned før skat. Med sådan en sats, er din SU hurtigt slugt, hvis du skal have et værelse på et par kvadratmeter i København eller Aarhus. Det er til gengæld ikke sagen, hvis du tager et smut til Aalborg. Kigger vi på udvalget for lejeboliger på Findboliger.dk, er der lige nu en toværelses studiebolig på 50 kvadratmeter i byen til 3.445 kroner i måned. Der er også mulighed for en ungdomsbolig på 33 kvadratmeter til 1.564 kroner i måneden, hvor du endda har eget toilet, bad og køkken. Det er altså kun en lille del af din SU der skal gå til en husleje, hvis du vælger at studere i Aalborg i stedet for studiebyer som København eller Aarhus.

Har du fået lyst til at kigge nærmere på boligmarkedet i Aalborg, så besøg dette link:

https://findboliger.dk/lejeboliger-i-aalborg

Men hvad er der så at lave i Aalborg?

Aalborg bliver kaldt en by i kontraster. Den har et stort industriliv, som gør det attraktivt for virksomheder at være her. Samtidig er det en univeristetsby som tiltrækker et hav af nye studerende hvert eneste år. Faktisk er 17-24-årige den aldersgruppe der vokser hurtigst i byen. Det betyder også flere og flere tilbud til unge. Det gælder for eksempel nattelivet på Jomfru Ane gade, det gælder restaurantscenen, som fuldstændig har boomet de seneste år. Samtidig er Aalborg af sådan en størrelse, at det er nemt at cykle fra sted til sted. Byen er nemlig ikke for stor. Der er derfor også rig mulighed for at slappe af også. Her er det fantastisk som studerende at have råd til en hel bolig, og ikke blot ét værelse på SU. Der er mulighed for at indrette et helt hjem, hvor du nemt kan lave din egen oase. Du har plads til at fylde med alle dine ting, og skabe projekter inden for hjemmets egne rammer, uden du skal diskutere med en roomie. Har du for eksempel lyst til at kaste dig ud i bagerkunsten? Uden at nogen klager over spildt mel eller for mange maskiner? Så kan du nu det. Vælg den rigtige bagemaskine og kom i gang.

Anbefalet til dig