Aalborg Zoo i stor glædesrus: Se det lille nye vidunder her

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu kan du se zooens nye beboer.

Mest læste i dag

Aalborg Zoo har grund til at fejre en glædelig begivenhed, da deres næsten 20-årige tapir, Tapita, har født sin femte unge. 

Den lille tapir kom til verden onsdag aften, og allerede torsdag morgen kunne dyrepasserne fange de første glimt af den nyfødte. 

Det skriver Aalborg Zoo på Facebook.

De tapirer, der bebor Aalborg Zoo, tilhører arten lavlandstapirer og har deres naturlige habitat i Sydamerikas sumpområder. 

Når tapirunge fødes, har de en pels, der er prydet med striber og pletter, hvilket fungerer som effektiv camouflage i vegetationen. 

I løbet af det første leveår skifter de dog til en ensfarvet gråbrun pels. Tapirerne er unikke dyr og er veludrustede til at håndtere farer i deres omgivelser. 

Deres kranier er ekstra forstærkede på toppen for at beskytte dem, og de har nærmest en indbygget cykelhjelm. 

Derudover har de en tyk fedtkam på nakken, der fungerer som yderligere beskyttelse mod potentielle rovdyr, der måtte hoppe op på deres ryg.

Disse fascinerende skabninger har en naturlig tilbøjelighed til at søge tilflugt i vand, og de benytter også vandet som toiletfacilitet. 

Besøgende i Aalborg Zoo har mulighed for at opleve tapirerne i Sydamerika-huset og observere deres unikke adfærd på nærmeste hold.

Herunder kan du se det nye lille vidunder.

Anbefalet til dig