Årsopgørelsen afsløret: Flest borgere i denne kommune rammes af skattesmæk

Af: Lucas Andreas

|

04/03/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Næsten alle frygter at få skattesmæk, når årsopgørelsen ligger klar.

Mest læste i dag

Hvert år betaler danskerne mange tusindevis af kroner i skat. Men det kan til tider være en jungle at navigere i, hvor meget man skal betale. Derfor er det en skæbnesvanger dag, når der hvert år kommer en årsopgørelse fra skat.

Når kalenderen viser den 11. marts, står mange danskere over for det årlige skatteregnskab, et øjeblik med blandede følelser. For en stor del af befolkningen bliver dette en dag med lettelse og glæde, da de finder ud af, at de har penge til gode hos Skattestyrelsen. Ifølge en frisk analyse fra Skatteguiden, som Ekstra Bladet ifølge Sjællandske Nyheder refererer til, vil hele 74 procent af danskerne modtage den glædelige nyhed om overskydende skat.

Men der er også dem, for hvem denne dato markerer en mindre festlig anledning. Omkring 26 procent af befolkningen vil nemlig blive præsenteret for den modsatte situation, hvor de skylder penge til staten. Specielt i Faxe Kommune er der grund til bekymring. Her peger Skatteguidens undersøgelse på, at næsten halvdelen af borgerne, 42 procent, skal indstille sig på at betale ekstra til fællesskabet.

Interessant nok afslører Skatteguidens dybdegående analyse også en aldersmæssig skævhed i, hvem der oftest ender med at skulle betale ekstra i skat. Ældre borgere, specifikt dem i aldersgruppen 60 til 69 år, står over for en større sandsynlighed for at skulle af med penge, med 32 procent i denne gruppe som skyldnere til staten. Dette er i modsætning til de yngre, hvor kun 24 procent af personer i aldersgruppen 20 til 29 år vil opleve det samme.

Denne fordeling af skattebyrden tegner et billede af de økonomiske realiteter, som forskellige aldersgrupper står overfor, og det rejser spørgsmål om, hvordan skattesystemet påvirker borgere forskelligt, alt afhængigt af hvor i livet de befinder sig. Mens nogle kan se frem til en ekstra indtægt, må andre forberede sig på at stramme budgettet.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig