Den 11. marts ankommer årsopgørelsen: Sådan kan du allerede se, om du får penge tilbage i Skat

Foto: Privat
Allerede i dag kan du tjekke et estimat, om du skal have penge retur eller får et rap over nallerne af skattefar. I appen Skatteguiden, kendt fra Løvens Hule, kan du få et gratis smugkig i din årsopgørelse før tid.

Mest læste i dag

Den 11. marts offentliggør Skattestyrelsen danskernes årsopgørelser for 2023. Spændingen, om at få at vide, om man står til et skattesmæk eller har betalt for meget i skat, gjorde at Skattestyrelsen fik næsten 2 millioner logins på 2 dage sidste år.

Men hvis du ikke har tålmodighed til at vente til marts, så kan du allerede nu tjekke en ’Tidlig Årsopgørelse’ hos Skatteguiden. Skatteguiden er en app, som er særligt kendt fra Løvens Hule, hvor DR-løven, Jesper Buch, investerede et millionbeløb i virksomheden.

Og i år forventer Skatteguiden rekordantal af danske brugere, som vil tjekke deres årsopgørelse før tid. Sidste år benyttede over 300.000 danskere sig af muligheden for en ’Tidlig Årsopgørelse’, og i år forventes tallet at stige til mere end en halv million.

Det svarer til, at 1 ud af 12 af alle danskere benytter sig af et gratis smugkig på deres årsopgørelse.

”Vi har allerede mere end 147.000 tilmeldte, og antallet der bruger funktionen vil stige kraftigt jo længere, vi kommer ind i februar. Generelt oplever vi stor nysgerrighed omkring ’Tidlig Årsopgørelse’ i appen, fordi alle gerne vil have et estimat på, om tallet er rødt eller grønt. Det er noget, danskerne virkelig går op i,” fortæller stifter af Skatteguiden, Nikolai Høgskilde.

Hver fjerde dansker fik et skattesmæk

Ifølge Skatteguidens analyse, så stod mere end hver fjerde dansker (27%) til et skattesmæk, da årsopgørelsen udkom sidste år, og de skulle i gennemsnit betale 7.360,5 kr. tilbage i skat. Der er dog gode muligheder for at forbedre resultatet på årsopgørelsen ved at registrere de korrekte fradrag.

I appen er det muligt at se, om man kan forbedre resultatet på årsopgørelsen ved at finde fradrag. Og det kan godt betale sig at gå opgørelsen efter i sømmene, ifølge Nikolai Høgskilde:

”Det er klassisk, at danskerne glemmer fradrag, som ikke registreres automatisk. Derudover overrasker det mange, at eksempelvis kørselsfradraget ikke overføres til årsopgørelsen selv, hvis de har sørget for at indberette det på forskudsopgørelsen. Så der er det typisk noget at hente.”

Om ’Tidlig Årsopgørelse’

Skatteguiden beregner en ’Tidlig Årsopgørelse’ ved hjælp af en særlig algoritme, de har udviklet, der tager afsæt i brugerens skatteinformationer i kombination med en række antagelser. Det givet et ret præcist estimat af resultatet på årsopgørelsen, som sidste år havde en nøjagtighed på 98% inden for +/-500 kr. og 92% inden for +/- 100 kr.

Om Skatteguiden

Skatteguiden er Danmarks eneste Skatteapp, som hjælper folk med at holde styr på deres skat. Virksomheden blev stiftet i 2017 af Nikolai Høgskilde og har i dag 25 medarbejdere. I Løvens Hule investerede Jesper Buch 1,5 millioner kr. for 12,5 procent af virksomheden. I appen kan man bl.a. se, om man betaler den rette skat hver måned, få tilrettet sin skat korrekt og finde sine glemte fradrag.

Skatteguiden har adgang til samme oplysninger som alle andre skatterådgivere i Danmark. De har en dataaftale med Skattestyrelsen, og bruger både interne og eksterne sikkerhedsrådgivere og jurister til GDPR og datasikkerhed.

På bare et år er Skatteguidens brugerskare vokset fra 378.000 i starten af 2023 til mere end 596.000 brugere i dag - og Skatteguiden var flere gange den mest downloadede app i Danmark i løbet af 2023.

Anbefalet til dig