Årsopgørelsen er på trapperne: Nu advares danskerne

07/3/23 11:26

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com
Danskernes årsopgørelse er lige på trapperne, men inden den kommer, bliver danskerne advaret. Herunder kan du se hvorfor.

Mange ord kan bruges om at beskrive den årlige årsopgørelse, der rammer danskerne hvert forår - men “nem” eller “overskuelig” er ikke ligefrem ord der ofte bliver brugt. 

Derfor kommer der her et særligt fokusområde, danskerne bør være opmærksomme på, skriver B.T

“Pas på dobbeltbeskatning” lyder advarslen fra Camilla Schjølin Poulsen, der er privatøkonom i PFA. 

Man vil automatisk få en “vær opmærksom på”- advarsel på første side af årsopgørelsen, hvis man har indbetalt flere penge på en pensionsordning, end der kan afdrages. 

“Jeg kan ikke understrege nok, hvor vigtigt det er at reagere, hvis man får denne advarsel. Ellers risikerer man dobbeltbeskatning af beløbet, og det er virkeligt ærgerlige penge, når nu man nemt kan løse problemet ved at kontakte sin bank eller pensionsselskab” advarer Poulsen. 

Løsningen er heldigvis simpel: du skal blot kontakte din bank eller pensionsselskab, som enten kan flytte pengene til en pension der giver skattefradrag, eller bede om at få pengene udbetalt til din lønkonto. 

Årligt er der omkring 35.000 - 40.000 danskere der rammes af netop dobbeltbeskatning, og i cirka 30 procent af tilfældene er der tale om beløb på over 10.000 kroner. 

Især disse danskere er i fare for dobbeltbeskatning: 

  • Hvis du har skiftet job i købet af året, uden at flytte din tidligere pension med dig.

  • Hvis du har haft flere arbejdsgivere på samme tid, for eksempel free-lancerer.

  • Hvis du har haft Indskud på private pensioner i banken ved siden af din arbejdsgiver pension.