Årsopgørelsen er på vej: Så mange penge får den gennemsnitlige dansker udbetalt

27/02/2024

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Inden længe kan danskerne se deres årsopgørelse for 2023. Dermed kan de også se, om de skal betale eller får penge tilbage.

Mest læste i dag

Der går ikke længe, før Skat slår dørene op til en af de travleste dage på året. I næste måned giver de nemlig de fleste danskere adgang til deres årsopgørelse.

For de fleste danskere betyder dette, at de kan se frem til at få penge tilbage. Men det vil naturligvis ikke være alle, der kan glæde sig over dette. Der vil nemlig også være en gruppe personer, der skal betale.

B.T. skriver, at appen Skatteguiden melder, at hovedparten af danskerne kommer til at få penge tilbage. De er endda også kommet med et estimat på, hvor mange penge den gængse dansker kan se frem til at få udbetalt.

Omkring 74 procent af danskerne står til at få penge tilbage i skat, og de kan alle se frem til i gennemsnit at indkassere 7.267 kroner.

Dette betyder også, at mere end en fjerdedel af danskerne ikke får penge tilbage. Derimod skal de til lommerne, fordi de skal betale restskat.

Ifølge Skatteguiden kommer der i mange tilfælde til at være tale om et ganske anseeligt beløb. I gennemsnit skal hver af disse personer nemlig af med 6.711 kroner, når de får deres årsopgørelse.

At mange danskere enten skal betale eller have et stort beløb tilbage i skat, er et tegn på, at de ikke har styr på deres forskudsopgørelse. Sådan lyder det fra Kristoffer S. Olesen, der er skatteekspert hos Skatteguiden.

"Ifølge vores 'Tidlig årsopgørelse', så er der kun 0,5 pct. af danskerne, der rammer inden for 10 kr. De resterende 99,5 pct. ser ud til at betale en forkert skat i forhold til resultatet på årsopgørelsen," siger han, og fortsætter:

"Det vigtigste, man kan gøre, er at have styr på sin forskudsopgørelse. Hvis man har styr på den, så betaler man korrekt skat hver eneste måned – og husker man at tilføje sine fradrag i årsopgørelsen, så går man mere eller mindre i nul."

Skat åbner officielt for årsopgørelsen mandag den 11. marts. De seneste par år har det været muligt at få adgang allerede et par dage før. Sådan bliver det potentielt også i år.

Anbefalet til dig