Årsopgørelsen lander om en uge: Disse fradrag må du ikke glemme

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Disse fradrag må ikke gå i glemmebogen!

Lige nu læser andre også

Skattesystemet kan for mange virke som en jungle.

Hvert år, når årsopgørelsen ankommer, forsøger et utal af danskere alligevel at dykke ned i opgørelsens detaljer og oversete fradrag, der ´kan være mange kroner værd for den enkelte.

Hvis du er helt på bar bund i forhold til, hvor der potentielt kan være håndører at hente - så frygt ej.

Fagblandet FOA har nemlig lavet en liste over de fradrag, du ikke bør glemme, når opgørelsen bliver tilgængelig, så du ikke misser en masse penge.

Det er ikke alle oplysninger, der automatisk indberettes til Skat, hvilket betyder, at det kan betale sig at gennemgå årsopgørelsen med et kritisk blik.

Fra den 11. marts til 1. maj har du muligheden for at tilrette din årsopgørelse med eventuelle oversete fradrag, der kan justere din skattebetaling til din fordel.

Glem ikke disse fradrag

Blandt de fradrag, der fortjener ekstra opmærksomhed, er servicefradraget, som nu er det eneste tilbage efter afskaffelsen af håndværkerfradraget.

Fradraget giver dig mulighed for at fratrække udgifter til blandt andet børnepasning og rengøring op til et vist beløb.

Kørselsfradraget er ligeledes væsentligt for dem, der dagligt bevæger sig mere end 24 kilometer til og fra arbejde. Man skal selv aktivt indberette kørselsfradraget.

Andre vigtige fradrag omfatter ægtefælle- og børnebidrag, hvor du kan opnå fradrag for betalinger til ægtefælle eller børn.

Derudover er der værd at kigge på deleøkonomi, som dækker indtægter fra udlejning af fast ejendom eller løsøre som biler og både. Især nye regler og fradragssatser for udlejning via platforme som Airbnb kan have betydning for din skattebetaling.

Det er altså en god investering af tid at sætte sig ind i de muligheder for fradrag, som kan minimere skattebetalingen og måske endda sikre en tilbagebetaling fra Skat.

Hvis du vil læse mere om ovennævnte fradrag kan du gøre det på Fagblandet FOAs hjemmeside.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig