Abekopper: Smitten stiger

Af: Ida Hansson

|

31/05/2022

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Antallet af mennesker med en bekræftet infektionen har set sin største stigning, siden virussen først blev fundet i Storbritannien.

Lige nu læser andre også

I alt 71 flere infektioner er blevet registreret, siger sundhedsembedsmænd i Storbritannien, hvilket bringer det samlede antal til 179.

Det første tilfælde i Storbritannien blev registreret den 7. maj, men siden er antallet steget med hundredvis af tilfælde rundt om i verden. Fire af Storbritanniens bekræftede tilfælde er i Skotland, to er i Nordirland, et er i Wales og resten er i England.

Det store spring i sager skyldes, at der ikke er indberettet nye tal i weekenden. Det skriver TheSun.

"Risikoen for den britiske befolkning er fortsat lav, men vi beder folk om at være opmærksomme på alle nye udslæt eller læsioner, der kan se ud som pletter, sår eller blærer, på enhver del af deres krop," lyder det fra Det britiske sundhedssikkerhedsagentur.

Sundhedschefer har ydermere rådet alle med abekopper til ikke at have sex.

Folk rådes til at vente med sex, indtil deres sår er helet og skorperne er tørre. Det skyldes, at den højeste risiko for overførsel af virussen er gennem direkte fysisk kontakt, hvilket betyder, at sex kan hjælpe med at sprede det lettere.

Verdenssundhedsorganisationen har advaret om, at det nuværende antal tilfælde blot kan være "toppen af ​​isbjerget".

"Vi ved ikke, om vi bare ser toppen af ​​isbjerget [eller] om der er mange flere tilfælde, der er uopdaget i lokalsamfund. Vi er stadig i begyndelsen af ​​denne begivenhed. Vi ved, at vi vil have flere sager i de kommende dage," sagde WHO's pandemiske beredskabs- og forebyggelseschef Sylvie Briand.

Eksperten tilføjede dog, at det "ikke er en sygdom, som offentligheden bør være bekymret for".

"Det er ikke Covid eller andre sygdomme, der spreder sig hurtigt," tilføjede hun.

I de seneste uger er virussen blevet identificeret i flere lande over hele Storbritannien og vesten, herunder Italien, Portugal, Spanien, Canada USA, Danmark og Sverige.

Anbefalet til dig