Advarer: Brug ikke denne hjemmeside for at tjekke elprisen

Af: Ida Hansson

|

29/12/2022

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Denne hjemmeside med strømpriser kan du ikke regne med.

Mest læste i dag

De stigende strømpriser har fået mange danskere til at holde øje med strømprisen time for time. Det kan man flere forskellige steder, for eksempel på hjemmesiden elpris.dk.

Bruger du denne side, kan du blive vildledt, mener Videnscenteret Bolius, efter at centeret har lavet en test af hjemmesiden.

Elpris.dk er en prissammenligningstjeneste, som drives for offentlige midler af Forsyningstilsynet. Den er til for, at forbrugerne skal kunne danne sig et overblik over elmarkedet, som kan være lidt af en jungle.

Dog skal elselskaberne selv indberette deres priser til tjenesten, og ifølge Jørgen Munksgaard Rasmussen, som er boligøkonomisk fagekspert hos Bolius, kan det være et problem.

- Forsyningstilsynet har ikke styr på, om selskaberne husker at indberette prisen på et eventuelt abonnement, nethåndteringsgebyr og det spottillæg, som nogle selskaber tager, siger han til Jyllands-Posten ifølge B.T.

Derfor kan et selskab fremstå billigere, end det reelt set er.

Jørgen Munksgaard mener, at portalen kunne forbedres, hvis man fjernede den egentlige elpris fra siden.

Ifølge ham burde man i stedet tage udgangspunkt i selskabernes gebyrer for at levere strømmen til kunderne.

Årsagen til det er, at den såkaldte spotpris (den reelle pris for el), er den samme for alle selskaber.

Det er altså gebyrer, som der i praksis er forskel på blandt elselskaberne.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig