Advarer: Cremer kan være farlige for visse danskere

28/1/21 12:45

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
En række cremer fjernes nu fra markedet på grund af bakterievækst.

Torsdag har virksomheden Alison A/S tilbagekaldt en række produkter, der ikke bør bruges. Det drejer sig om tilbehør tilbadeværelset, som nogen danskere muligvis har købt. De kaldes  nu tilbage, fordi de kan være farlige for nogle personer. 

Det fortæller virksomheden i en tilbagekaldelse. Her skriver de, at hjemkaldelsen skyldes vækst af bakterier. 

"Vi har konstateret en uønsket bakteriel vækst i enkelte produkt-batches jævnfør nedenstående oversigt," skriver Alison A/S - og tilføjer:

"Alle berørte batches er efter endt produktion, og inden udlevering, testet fri for mikrobiologisk vækst, men ved rutinemæssig stikprøvekontrol efter 3 måneder er der konstateret mikrobiologisk vækst."

De fleste kan fortsat bruge produkterne, men alligevel kaldes de tilbage af en helt særlig grund, fortælles det. 

"Infektionen af produkterne har i de fleste tilfælde ikke nogen risiko for forbrugere med normalt fungerende immun system, men for forbrugere med lavt immun system, kan produkterne udgøre en risiko."

Disse produkter kaldes tilbage

Virksomheden har en klar opfordring til danskere, der har købt et af de berørte produkter. 

"Det anbefales derfor, at man enten kasserer produktet eller afleverer det tilbage i butikken, hvor det er købt. Batchnummeret er trykt i bunden af emballagen."

Er du i tvivl om du har et af de berørte produkter stående hjemme på badeværelset? Så kan du tjekke listen herunder. Her kan du se de relevante mærkenavne og oplysninger, der hjælper med at identificere de produkter, der ikke bør benyttes. 

Det drejer sig om disse produkter. Foto: Alison A/S

Det drejer sig om disse produkter. Foto: Alison A/S