Advarer danske bilister: Så meget stiger prisen på benzin

19/09/2023

Jesper Bengtson

Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix
Ifølge økonomen vil prisen på benzin stige i den kommende tid.

Mest læste i dag

Nordnets investeringsøkonom, Per Hansen, advarer om, at stigende oliepriser sandsynligvis vil føre til højere benzinpriser i Danmark. 

Oliepriserne har nået det højeste niveau i 10 måneder, da en tønde brentolie tirsdag bliver handlet til over 95 dollars (662 kroner, red.). Sådan skriver Bloomberg ifølge Euroinvestor, skriver Ekstra Bladet.

De stigende oliepriser har fået mange danskere til at frygte, at de vil blive ramt af en gentagelse af sidste års skyhøje benzinpriser. Dog mener Per Hansen, at situationen ikke vil blive lige så slem denne gang:

“Forbrugerne skal vænne sig til benzinpriser noget over 15 kr. men et gensyn med tæt på 20 kroner per liter benzin er ikke realistisk.”

Sidste år blev danske bilister konfronteret med ekstremt høje benzinpriser, der gav anledning til bekymring og frustration, men ifølge Per  Hansen er der altså ikke nødvendigvis grund til panik denne gang.

Herunder er der tre gode råd til, hvordan du holder dine brændstofudgifter i bund.

Hold udgiften nede

  • Ved at undgå aggressive accelerationer, opretholde en jævn hastighed og undgå unødvendige ture kan du forbedre din brændstofeffektivitet markant.

  • Sørg derudover for at dine dæk har det korrekte dæktryk. Dette reducerer rullemodstanden og hjælper med at spare brændstof.

  • Hold din bil i god stand ved at udføre regelmæssig vedligeholdelse, herunder tjek af luft- og oliefiltre.

Anbefalet til dig