Advarer danskerne: Det rammer hele landet

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det kan være farligt for mange, lyder meldingen

Mest læste i dag

Selvom vinterferieugen kan byde på en del sol, så kan der i slutningen af ugen forventes kraftig vind - orkanstyrke er heller ikke udelukket.

Det skriver Ekstra Bladet via. DMI.

Den vagthavende meteorolog ved DMI, Martin Lindberg, advarer om det voldsomme vejr der vil ramme landet fredag aften.

“Det er et lavtryk, vi endnu ikke rigtig kan se, fordi det ligger langt ude over Atlanten. Men vi kan se, at det passerer Skotland tidligt fredag, og det ser ud til at passere lige over Skagen. Det giver regn og vind, og det betyder, at der kan komme hård vind til hård kuling. Jeg tror, der kan komme stormende kuling” fortæller Martin Lindberg til Ekstra Bladet.

Meteorologen uddyber at vindstødene kan blive voldsomme, til trods for at middelvinden ikke nødvendigvis bliver kraftig.

“Der er risiko for vindstød af stormstyrke i hele landet, og vi forventer kraftig vind især i Nordjylland, på hele Sjælland og på Bornholm. Her forventer vi en vindstyrke på 24 til 30 meter i sekundet, og det svarer til stærk storm. Man kan ikke helt udelukke, at der kan komme vindstød af orkan-styrke, men det er lidt for tidligt at sige præcist” uddyber Lindberg.

Selvom den sydlige del af landet bliver mildest ramt, kan beboerne i området stadig forvente 20-24 meters vindstød i sekundet.

Derfor opfordrer DMI folk til at tage agt for den hårde blæst.

“Man skal passe på i hele landet, vi så det i København, hvor et stillads væltede, og der var vindstødene under stormniveau, omkring 24-25 meter i sekundet, så det kan være farligt, siger vagthavende meteorolog Martin Lindberg”.

Anbefalet til dig