Advarer hundeejere: Undgå disse legetøj

24/08/2023

Thea M. Andersen

Foto: Shutterstock.com
En dyrelæge advarer hundeejere om at undgå visse typer legetøj.

Mest læste i dag

Dyreejere bliver normalt opfordret til at forkæle deres kæledyr med forskellige legetøj og stimulerende aktiviteter. Men ifølge en dyrlæge kan visse hundelegetøj faktisk udgøre en risiko for vores firbenede venner.

Det advarer han om i en video, som han har delt på TikTok.

Dyrlægen, der går under brugernavnet @themelrosevet på det sociale medie, har advaret hundeejere om at undgå visse typer legetøj, som ofte sælges i dyrebutikker. Blandt de legetøj, som han opfordrer til at holde sig fra, er tennisbolde, store hundeben, latex og gummibolde samt plys-legetøj, skriver Mirror.

Dr. G, som den erfarne dyrlæge også kaldes, har delt sin ekspertise i en række videoer på sin TikTok-profil. I en af dem forklarer han: "Her er tre hundelegetøj, du bør undgå i dyrehandlen. Først er der en gummi/latexbold. Gummien, der dækker bolden, har et hul, der let kan sætte sig fast på hundens læbe eller tunge."

"Det andet legetøj er plyslegetøj. Hunde kan rive dem i stykker, og de er fyldt med fremmede materialer, der let kan sætte sig fast i deres mave-tarmkanal. For det tredje, undgå små legetøj. Hunde kan nemt kvæles i dem. Hold dig langt væk fra dem," tilføjer han.

I en opfølgende video deler Dr. G yderligere tre typer legetøj, som hundeejere også bør undgå.

"Store hundeben. De irriterer tænderne og kan skade tandkødet," forklarer han og fortsætter:

"For det andet, tennisbolde. De er meget abrasive og kan forårsage skade på hundens tunge og tandkød. Sidst men ikke mindst, ethvert hundelegetøj med et hul. Sådan som en gummibold med et enkelt hul, der også kan sætte sig fast på hundens tunge."

Anbefalet til dig