Advarer: Kraftig regn og blæst over Danmark

Af: Ida Hansson

|

04/07/2023

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Vi må desværre vente med at pakke strandtasken.

Lige nu læser andre også

Tirsdagsvejret i Danmark ser ud til at blive en kold servering af mandagens vejr, ifølge den seneste prognose fra DMI. Forvent mange regnbyger, som kan være så kraftige, at de kommer med torden og hagl.

I løbet af aftenen vil der dog være en reduktion i bygeaktiviteten, men forvent ikke, at tørvejret vil række ind i onsdagen.

Et nyt lavtryk danner sig tirsdag aften over den Engelske Kanal og styrer direkte mod Danmark. Dette lavtryk og det tilknyttede frontsystem forventes at bevæge sig ind over den sydvestlige del af Danmark i de tidlige morgentimer og hastigt bevæge sig mod nordøst. Passage af dette frontsystem vil bringe regn til hele Danmark.

"Som vi har set med de seneste mange lavtryk og fronter, der har passeret Danmark, kan vi forvente meget varierende nedbørsmængder," siger en talsperson for DMI. "Nogle steder vil kun se et par millimeter regn, mens andre steder kan se mellem 15 til 25 millimeter."

DMI's prognoser er enige om, at lavtrykket og det tilknyttede frontsystem vil passere Danmark i løbet af onsdagen. Der er dog fortsat uenighed om, hvor meget nedbør der vil falde lokalt.

I forbindelse med lavtrykkets passage vil vinden aftage. Men vinden vil tiltage igen syd for lavtrykket. "Der er mulighed for at vinden tiltager til hård vind til hård kuling med vindstød op til stormende kuling i de sydligste egne i løbet af onsdag eftermiddag og aften," advarer DMI.

For at forberede sig på det kommende vejr, opfordres danskerne til at tage de nødvendige forholdsregler, herunder at være opmærksomme på lokale vejrmeldinger, sikre løse genstande udendørs, og at undgå unødvendige udendørs aktiviteter, især i de områder, der er mest udsat for de stærkeste vinde og det kraftigste regn.

Anbefalet til dig