Advarer mod populær drik i DR-program: Ikke for børn!

Af: Thea Andersen

|

18/01/2024

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
SPOILER ALERT: I artiklen afsløres det, hvad aftenens afsnit af 'Kontant' kommer til at handle om.

Mest læste i dag

Programmet, som i over 20 år har fået skovlen under flere svindlere.

DR-formatet 'Kontant' med Jacob Kragelund i front har været en stor succes, men det er heller ikke overraskende, for forbrugermagasinet undersøger væsentlige emner, der berører danskerne og deres pengepung.

I aftenens sæsonpremiere af 'Kontant' advares der mod energidrikke til børn.

'Interessen for farvestrålende energidrikke er stigende blandt børn og unge, men det høje indhold af koffein i energidrikke kan give hjertebanken, afhængighed, angstfølelse og koncentrationsbesvær. Hør Fødevarestyrelsen sætte fokus på det vigtige budskab: Energidrikke er IKKE for børn!,' skriver Fødevarestyrelsen på det sociale medie X, der tidligere er kendt som Twitter.

'De farvestrålende dåser markedsføres mod børn og unge, selvom alle eksperter er enige om, at energidrik ikke har noget at gøre i en barnekrop. Det høje indhold af koffein kan give hovedpine, hjerteflimmer, angst og mistrivsel. Ingen har for alvor undersøgt konsekvenserne, når et barn drikker store mængder energidrik. Jacob Kragelund og en 11-årig dreng lægger krop til et forsøg, inden Kontant beder industrien om en forklaring,' står der om afsnittet på DR.

Afsnittet sendes på DR1 klokken 21.25 og er allerede tilgængeligt på DRTV.

Anbefalet til dig