Advarer på Aula: Børnelokker på fri fod nær skole

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
To dage i streg har samme mand i en sølvgrå bil lokket skolepiger med penge. Nu er politiet gået ind i sagen

Lige nu læser andre også

En bekymrende episode har sendt politiet i aktion i Ringsted, efter to piger angiveligt har været udsat for ubehagelige oplevelser på deres vej fra Valdemarskolen til SFO'en Opalen.

Politikommissær Jonas Svitzer fra Midt- og Vestsjællands Politi bekræfter, at politiet torsdag iværksatte en omfattende operation i området omkring Ringsted Lystanlæg for at håndtere situationen.

- Vi har fået to anmeldelser vedrørende en mand i en sølvgrå bil, der omkring klokken 14 begge dage (tirsdag og onsdag, red.) har forsøgt at komme i kontakt med to 10-årige piger, mens de er gået fra skolen i retning mod SFO’en. Han taler engelsk og har forsøgt at lokke dem ind i bilen ved at tilbyde dem 100 dollars, fortæller Svitzer til Sjællandske Nyheder.

Ifølge beskeder på Aula, som er det digitale kommunikationsværktøj i skoler, har de to piger oplevet de ubehagelige hændelser henholdsvis tirsdag og onsdag, mens de spadserede den korte distance fra Skolegade til Anlægsvej.

Politiet var massivt til stede ved Anlægget fra klokken 11.45 til 15.15 med et større antal betjente for at være klar til at tage manden på fersk gerning, hvis han skulle være på spil igen.

- Vi satte massivt ind i dag i hele området, der blev dækket ind af civile betjente i biler og til fods. Her blev der observeret efter køretøjer. Alle vi har standset har vist sig at have et legalt formål, uddyber Jonas Svitzer.

Politiet har endnu ikke klarhed over motivet bag hændelserne eller detaljer om mandens identitet udover, at det drejer sig om en ældre mand, der taler engelsk.

De to episoder, med kun en dags mellemrum, fandt sted på en lille stikvej mellem Dagmarsgade og Anlægget. Politiet opfordrer alle, der har information om eller har set noget mistænkeligt, til at træde frem og bidrage til efterforskningen.

Forældre og borgere i området opfordres til at være ekstra opmærksomme og tage forholdsregler, mens politiet arbejder på at kaste lys over situationen.

Anbefalet til dig