Advarer Vesten på direkte TV: "Dette kaldes 3. Verdenskrig"

24/3/22 18:25

Ida Hansson

Foto: Shutterstock.com
Russisk propaganda-tv kommer med en direkte trussel om en 3. Verdenskrig.

Russisk propaganda hævder, at Vladimir Putin vil frigive sine atomvåben tidligt, hvis NATO's fredsbevarende styrker bliver sat på jorden i Ukraine - hvilket ville udløse 3. Verdenskrig.

Den russiske præsidents stramt kontrollerede stats-tv advarede alliancens ledere mod at indsætte tropper, selv om det handlede om at bevare freden. Det skriver DailyStar.

De seneste trusler fra Kreml kom da optagelser viste begravelsen af næstkommanderende for Sortehavsflåden, Andrei Paliy, 51, som blev dræbt under kampe i Mariupol den 20. marts.

Udsendelsen viste direkte advarsler fra Putins propaganda-mundstykker på stats-tv, der sagde, at hvis NATO sender fredsbevarende styrker til Ukraine, vil de indlede 3. Verdenskrig.

Foto: Channel 1/east2west news

Foto: Channel 1/east2west news

Olga Skabeyeva, vært for det statsejede Rossiya 1's show 60 Minutes, sagde: "Hvis NATO-medlemmer sender fredsbevarende styrker til Ukraine...

"De burde forstå, at dette vil repræsentere et direkte sammenstød mellem de væbnede styrker i Rusland og NATO.

"Og hvordan denne kollision vil ende, er nok ikke værd at forklare... Dette kaldes Tredje Verdenskrig."

På Kreml-kontrollerede Channel 1 gentog militærekspert oberst Yury Knutov samme linje. 

Pro-Kremlin TV hævdede også, at Warszawa kunne søge at få tilbage ukrainsk territorium, der tidligere var en del af Polen, som byen Lviv.

Oplægsholder Vyacheslav Nikonov sagde, at russiske lastbilchauffører, der sidder fast på grænsen, havde set "en ophobning af amerikanske og polske tropper.

"Hvad angår mig, stræber Polen ikke blot efter at udføre en fredsbevarende mission, men at udskyde de områder, som de anser for at tilhøre dem historisk."