Advarsel fra politiet: Husk at det er ulovligt

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Efter to fund på samme døgn, føler politiet sig nødsaget til at påminde borgerne om loven.

Mest læste i dag

I mange år var debatten om peberspray oppe og køre herhjemme, og om hvorvidt det var et sikkert og effektivt redskab, der kunne garantere sikkerhed mod overgreb.

Derfor blev det i 2019 gjort lovligt at opbevare og besidde peberspray i hjemmet - en lov der i 2021 igen blev trukket delvist tilbage, så det nu kun var særligt udsatte personer (og med tilladelse af politiet) der måtte være i besiddelse af våbnet.

Alligevel føler politiet det nu nødvendigt endnu engang at minde borgerne om lovgivningen der omhandler peberspray, da der i mandags blev beslaglagt to af de ulovlige våben.


Det skriver Århus Stiftstidende.

Mandag eftermiddag beslaglagde Østjyllands Politi en dåse peberspray fra en 18-årig mand, da de foretog en rutinekontrol af borgerens bil.

Samme eftermiddag blev endnu en dåse beslaglagt, denne gang besiddet af en 15-årig. 

Begge sager resulterede i, at borgerne blev sigtet for overtrædelse af  våbenloven.

Politiet har nu valgt endnu en gang at gøre borgerne opmærksomme på, at det altså i 2021 blev ulovligt for den almene borger at være i besiddelse af våbnet.

Lovlig besiddelse kræver tilladelse af politiet, og kun finder sted i særtilfælde.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ekspert: Her skal du aldrig opbevare dine æg i køleskabet Mange af har opbevaret vores æg helt forkert - nu deler en ekspert en måde, hvorpå du får dem til at holde længere.

Anbefalet til dig