Advarsel: Pas på SMS-svindel

Nyheder
Vær opmærksom på SMS-svindlen. Foto: Pixabay.com
I øjeblikket florerer en del SMS-svindel, hvor du bliver bedt om at gå ind på en hjemmeside og betale restporto for at få en pakke leveret. Problemet er, at der ikke er nogen pakke på vej, og hjemmesiden, der ligner PostNords, ikke har noget med virksomheden at gøre.

Lige nu læser andre også

Problemet stopper dog ikke ved den enkelte betaling for de uheldige, der skulle vælge at betale restportoen for den pakke, der alligevel ikke er på vej.

Hele svindelnummeret foregår således:

Først modtager du en SMS. Hvis du vælger at følge denne SMS kommer ud ind på en side, hvor der står ’pakkenummer’. Herefter leder du videre til en side, hvor du får besked om, at du skal betale 20 kroner i resterende porto, så vil din pakke ankomme.

Når du trykker dig videre derfra sker det store svindelnummer. Her skal du udfylde navn, adresse og alle dine vigtige informationer. Hvis du ikke læser det med småt, så melder du dig ind i en abonnementsordning, hvor du bliver trukket 40 euro om måneden. Det er ca. 300 kroner, hver eneste måned, som du absolut INTET får for.

Sådan ser SMS'en ud

Og der er mange, der falder i med begge ben. Der er selvfølgelig en grund til, at det er i juletiden, at svindlerne arbejder. Her forventes pakkerne at blive sendt og mange vil tro, at beskeden er ægte. 

Tømmer bankkonto

Der findes også eksempler på, at svindlerne får adgang til bankoplysningerne og derefter ripper de uheldiges konto. Det skete bl.a. for Mikela Bakke, der måtte i banken efterfølgende for at lave en indsigelse. 

Begrebet kaldes smishing eller SMS-fishing. Hvis man skal indtaste sine oplysninger på baggrund af en SMS, så skal du være meget påpasselig. Sørg altid for at triple-tjekke den hjemmeside, du ender på inden du svinger dit kort eller kommer med yderligere oplysninger. 

 

Anbefalet til dig