Advarsel til alle danskere inden Black Friday: Kriminelle udnytter sociale medier

Af: Mie M.B

|

23/11/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pas på tilbud i din indbakke og falske hjemmesider

Mest læste i dag

Med Black Friday lige rundt om hjørnet advares forbrugerne om den stigende trussel fra ondsindede cyberkriminelle, der udnytter online shoppingbegivenheder som disse til at manipulere og snyde forbrugerne. Det Kriminalpræventive Råd udsender en advarsel og understreger, at kriminelle på internettet udnytter kunstig intelligens til at omforme information fra sociale medier til svindel-e-mails. Det skriver TV2.

Årligt bliver omkring 150.000 danskere ofre for it-kriminalitet, især i forbindelse med onlinehandel. Eksperters udtalelser peger på raffinerede teknikker, som kriminelle anvender, herunder oprettelse af falske hjemmesider og e-mails i forbindelse med store onlinebegivenheder som Black Friday. Kunstig intelligens bliver også nævnt som en faktor, der gør svindel mere personlig, da svindlerne kan bruge AI-værktøjer til at skabe falske e-mails baseret på personlige oplysninger fra ofrene. 

Det Kriminalpræventive Råd opfordrer forbrugerne til at være forsigtige og tænke sig om, inden de klikker på links, især i perioder med stor online aktivitet som Black Friday. Eksperter advarer om, at svindlernes teknikker bliver mere udspekulerede, og at truslen om phishingangreb, der anvender manipulative greb snarere end tekniske færdigheder, stiger. Samtidig fremhæver de en voksende industri, hvor kriminelle kan købe adgang til svindelnetværkets ressourcer og værktøjer ved at betale med bitcoins.

Anbefalet til dig