Advarsel: Viralt avokado trick gør dig syg

19/08/2023

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock
Et viralt avokado trick florerer lige nu på de sociale medier. Det lader dog til, at dette magiske trick faktisk bare er en måde at gøre dig selv syg på.

Mest læste i dag

På TikTok kalder de det “avocado magic” - den nye trend der sætter folks helbred i fare. 

Internettet gør, at folk lyn hurtigt hopper blindt med på vognen, på tricks som oftest kommer fra ukendte kreatører og som ofte ikke har en verificerbar ekspertise. 

Til trods for, at det før er set, at disse virale tricks, ikke altid er lige gode, lader det til, at folk aldrig helt lærer, at de ting man ser på nettet, ikke altid er en super skarp idé. 

I bedste internet stil bliver vi introduceret for den seneste af disse fantastiske, dårlige idéer: “Det magiske avokado trick”. 

Det magiske avokado trick indebærer, at putte avokadoerne i en beholder med vand og sætte det i køleskabet. 

Tricket skulle så holde avokadoerne friske i længere tid. 

Idéen har floreret i længere tid på de sociale medier. 

Folk tager en lufttæt beholder, fylder den med vand, lægger en hel avokado i og stiller den i køleskabet for at holde avokadoen frisk. 

Nogen har sågar hævdet, at dette trick har holdt deres frugter og grøntsager friske i flere uger. Det er jo klart, at det er tiltalende for folk at prøve - især for en frugt der er kendt for, at blive brun lynhurtigt. 

Den amerikanske fødevarestyrelse har advaret om, at det kan skade dit helbred, at benytte dette trick. 

De har dog ikke sagt, at tricket ikke virker. 

Det bekymrer dem dog i forhold til folks helbred fordi, at muligheden for, at der på avokadoens overflade sidder resterende menneskelige vira, er ret stor. Disse kan potentielt formere sig når puttes i vand. 

Ydermere siger de, at hvis man opbevarer mad i vand, giver det god grobund for nogle alvorlige vira såsom salmonella, som så udvikler sig i frugten og gør dig syg. 

Hvis du nu påtænker at benytte tricket, og så bare renser avokadoen inden du spiser den, kan du godt tro om igen. Det er nemlig ikke muligt at fjerne bakterierne fra den del du spiser. 

Så pas på med dette magiske trick.

Anbefalet til dig