Ægtepar kørte i vandet: Bilen slog selv alarm

Af: Mie M.B

|

23/12/2023

Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk
Redningshold er nu i færd med at undersøge hvad der forårsagede ulykken

Mest læste i dag

Fredag aften kl. 20.10 fik Københavns borgere sig noget af en forskrækkelse, da en bil røg ud af kurs og styrtede i vandet. Kort tid efter modtog Københavns Politi en officiel alarm om, at en bil var kørt i vandet ved Knippelsbro i København.

"To personer er blevet reddet ud, og det ser ud til, at nogle civile borgere har været i vandet for at hjælpe," rapporterer vagtchef Henrik Stormer fra Københavns Politi.

Hovedstadens Beredskab har iværksat en omfattende redningsaktion med dykkere og overfladereddere, som er til stede ved ulykkesstedet. Det skriver DR.

Det var bilen selv, der slog alarm ved at ringe 112. “Parrets nyere elbil ringer selv 112, mens de synker ned, og vandet stiger ind i bilen. Det gør, at operatørerne ret hurtigt får aktiveret dykkerberedskabet,” fortæller Vagthavende operationschef Martin Kjærsgaard. Ægteparret, der kørte fra Niels Juels Gade, ramte nogle lygtepæle kort forinden bilen endte i vandet. Det er endnu uvist hvad der har forårsaget ulykken.

"Parret og de civile, der sprang i vandet for at redde dem, bliver nu tjekket af ambulancer efter at have været i det kolde vand. De tilskadekomne er blevet kørt til hospitalet," udtaler Martin Kjærsgaard.

Bilen drev omkring 50 meter, inden den sank til bunds ved Kayak Bar.

Ægteparrets tilstand er ukendt, og redningsholdet arbejder nu på at klarlægge hændelsesforløbet.

Anbefalet til dig